Je nutný u světelného obvodu samostatný chráničojistič nebo stačí centrální?
Milan Jakeš:
vám je pojem "matematická statistika a teorie pravděpodobnos ti" zcela zjevně neznámý, jinak byste se takto úplně blbě neptal.
PS: Já běžně dělám spolehlivostní výpočty ukazatelů MTBF/MTTF systémů s funkční bezpečností pro jaderné reaktory, tak se mne prosím v tomto nesnažte poučovat.
Milan Jakeš:
Citace: Václav Třetí 16.07.2023, 04:55
A pak teprve řešit tahání peněz z kapes lidí za mraky zbytečných chráničů. Při dobrém projektu stačí dva až tři chrániče na celý RD a dobrým rozvržením okruhů se dá zajistit, že v každé místnosti půjde něco - buď světla nebo zásuvky a zároveň, že nezůstane bez osvětlení celé patro.
Pod pojmem "dobrý projekt" lze skrýt leccos. Hlavně když v případě škody bude mít poškozená strana (případně soud) na kvalitu pojektu shodný názor. Pokud ne, tak když nebudete mít odpovídající papír od TIČR nebo jasné specifikované požadavky na kvalitu dle harmonizované nebo určené normy, tak škodu budete hradit vy. A když někomu dodáte nahnilý žebřík, bude jen správné vás za to "sedřít z kůže".
Václav Třetí:
Jak je vidět, musíte mít poslední slovo.
Milan Jakeš:
V pohodě :).
Snad jsem diskutoval věcně a bez invektiv. Pokud někdo má dojem že ne, tak se mu omlouvám. Já mám sice na jednu stranu nekonečnou trpělivost ale pokud se jedná o "nechápavce", tak mne má trpělivost dosti rychle opouští.
PS: To vyprávění školitele o soudním případu jsem hodně familiérně upravil, aby to bylo hodně zřejmé. Já na školení věnoval pozornost úplně jiným věcem a informaci o soudním postihu jsem věnoval malou pozornost. Tak by bylo bláhové si myslet, že v mém podání doopravdy zaznělo. Podstata ale zůstala.
Přeji vám mnoho zcela spokojených zákazníků.
Miroslav Minařík:
Pokud by někdo potřeboval více názorů k tomuto tématu, čerpejte zde
https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,39664.0.html
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana