Nemusí se PBZ (požárně bezpečnostní zař.) zprovoznit s nějakým požehnáním?
GDPR:
Citace: Kamil Novák 13.07.2023, 19:53
Jen tvrdím, že jako RT elektro mi nějaké prostupy konstrukcemi jsou ukradené, protože ty nespadají do mých kompetencí. To si musí "ošéfovat" jiní.
Jste si jist, pane?
ČSN 33 2000-6 ed. 2
Citace
6.5.3.2 Zpráva musí obsahovat (…) každé nedodržení požadavků souboru IEC 60364, která by mohlo způsobit vzrůst nebezpečí;
ČSN 33 2000-5-52 ed. 2
Citace
527.2.2 Vedení, která prostupují konstrukčními prvky budov majícími specifikovanou odolnosti proti ohni, musí být vnitřně utěsněny na stupeň odolnosti proti ohni daného prvku předtím, než byl prostup proveden, stejně jako musí být utěsněny zvenčí, jak to požaduje 527.2.1.
Kamil Novák:
Citace: GDPR 13.07.2023, 21:40
Jste si jist, pane?
Po prostudování ČSN 33 2000-6 ed.2, příloha D (informativní), čl.D.6.4.2.3 odst.b) a zde uvedené pozn. NP28 si jsem docela jistý. (norm)
Jakub Drbohlav:
Citace: Kamil Novák 13.07.2023, 19:53
TO Běhunčík : Já nezpochybňuji nic ohledně PBZ.
Jen tvrdím, že jako RT elektro mi nějaké prostupy konstrukcemi jsou ukradené, protože ty nespadají do mých kompetencí. To si musí "ošéfovat" jiní.
Jojo, každý máme odpovědnost za jiný "kousek" stavby...
Proto musí být před uvedením PBZ/VPBZ do provozu provedena "kontrola provozuschopno sti" a ta musí být provedena osobou odborně způsobilou v PO, která má kvalifikaci posoudit "hasičské hledisko".
Mimo jiné, VRZ je jeden z nutných podkladů.
Miroslav Revús:
Citace
A mimo téma - nenapadá někoho proč kdosi zvolil tak krkolomný způsob napojení nového vývodu do stávajícího rozvaděče (pomocí té Wago svorky)?
To nevieš, také jednoduché? :-)
To je bod rozdelenia PEN na PE a N. (zle)
Honza Formánek:
Citace: Vojtěch Běhunčík 13.07.2023, 19:49
Neviděl bych to tak jednoznačně.
Tak ještě jednou, ne.
A příliš se neurazte, ale pro posouzení je potřeba trochu větší znalost problematiky než jen schopnost kopírovat text. Větrání CHÚC a odvětrání běžného požárního úseku jsou dvě rozdílné kategorie s rozdílným účelem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana