Najdete co je na této zásuvce špatně?
Milan Jakeš:
Citace: František Šohajda 01.07.2023, 08:03
Toto udělat na jih od nás (třeba Rakousko) tak jednou první linkou domů a bez peněz!! (dance)
By jim pak ještě poslali účet za výměnu zásuvek.
Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský 30.06.2023, 09:27
Ano, původně jsou ochranné kolíky zanýtovány do jedné šíny (nebo jak to mám pojmenovat) a na fotografii je tato z mě nejasných důvodů přestřižena. Tím pádem spodní ochranný kolík opravdu nechrání. A to je poměrně vážný problém, vážnější než prasklá keramika a kolíky od barvy.
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski 01.07.2023, 10:30
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
Pokud RT provádí při revizi měření a uvede to v revizní zprávě, pak je neodhalení této nebezpečné závady jistě jeho jasným pochybením. Otázkou je, zda pak někdo RT dokáže, že zásah do zásuvky byl proveden až po konání revize. Tam pak přijde "tvrzení proti tvrzení".
Václav Třetí:
To snad nejde neodhalit:
1) prasklá keramika
2) vadná - uvolněná - horní levá zdířka
3) přerušený spoj PE - spodní kolík nezapojen
4) evidentně uvolněný montážní třmen, chybí horní šroub M3 držící keramiku
5) třmen je nevhodně uchycen do LK
6) LK je viditelně vyštípnutá a opravená v horní části lepenkou - isolací
7) nabarvené ochranné kolíky
Objekt bude pěkně rozhadrovaný celý, takový stav napovídá elektrikáři nebo RT:
"Buď hodně opatrný"
P.S. Teď jsem si všiml druhé foto, kde je vidět, jak kulišácky je zásuvka opravená a kryt přidělaný do vyvrtané dírky o kousek výše. Kdo zná tyto zásuvky, stejně vidí, že je něco špatně. Že se tím někdo zabývá, to bych pochopil před 40 léty, tehdá dost věcí chybělo a občas byl na vesnici problém, kde koupit nový kus, nejblíže to bývalo v okresním městě a to mohlo být docela daleko.
Radim Strycharski:
Citace: Václav Třetí 01.07.2023, 14:57
To snad nejde neodhalit:
1) prasklá keramika
2) vadná - uvolněná - horní levá zdířka
3) přerušený spoj PE - spodní kolík nezapojen
4) evidentně uvolněný montážní třmen, chybí horní šroub M3 držící keramiku
5) třmen je nevhodně uchycen do LK
6) LK je viditelně vyštípnutá a opravená v horní části lepenkou - isolací
7) nabarvené ochranné kolíky
Nejde mi o deset závad, ale právě jen o tu jednu (přerušený spoj PE - spodní kolík nezapojen).
Řekněme, že zásuvka je jinak v pořádku a to přerušení se nedá odhalit jinak než rozebráním anebo měřením spodní zásuvky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana