Najdete co je na této zásuvce špatně?
Peter Munka:
Tento pripad vedie k otazke, kto z vas, reviznych technikov meria kazdu cast dvojzasuvky zvlast ?
Meranie vsetkych zasuviek v ramceku povazujem za samozrejme, tam je sanca na chybu pri sluckovani, ale v dvojzasuvke je sanca velmi mala.
Václav Třetí:
Závada ve strojku zásuvky je zrádná a navíc udělaná někým hodně hloupým. Já bych závadu doměřil jistě, protože mám zvyk měřit nejprve spodní část dvojzásuvky. Pokud by byla zapojena obráceně a nebyl připojen kolík v horní části, tak bych tuto závadu mohl na první měření nezjistit.
Přiznám se, že takovou zradu bych neočekával, občas se vidí chybějící kolík, protože povolí jeho nýtování, také jsem se setkal s tím, že kolík drží ve vidlici a vytahuje se zároveň s ní, to jsou závady viditelné na první pohled.
S ohledem na vzhledové nedostatky, vyvrtanou další díru v krytu pro šroubek na jeho uchycení, uvolněnou, rozbitou zásuvku a oblepení lištové krabičky a zásuvky páskou, dá se také předpokládat další závada. Zásuvky považuji za kritické místo instalace a při kontrole je rozebírám všechny.
Já (poklona) Honzovi Fraňkovi, že nás s touto neobvyklou závadou seznámil.
to kol. Strycharski: Nefunkční kontakt PE je nebezpečný elektricky, nepružící kontakt fáze v horní části dvojzásuvky je nebezpečný zase požárně.
Pavel Horský:
Citace: Radim Strycharski 01.07.2023, 10:30
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
Nooooo, po přečtení dalších příspěvků musím přiznat, že obě zásuvky opravdu neměřím a tím pádem bych byl vlastně docela v řiti o:-) To mě opravdu nenapadlo
Jan Franěk:
Citace: Radim Strycharski 01.07.2023, 10:30
Teď bych ještě prodiskutoval, jestli neodhalení takové závady při revizi je vadou práce RT nebo není.
A podle mne není. Opravdu nelze předpokládat, že nějaký jouda tímto způsobem poškodí zásuvku. Normální stav je prostě pevné spojení obou kolíků jak mechanicky, tak elektricky.
Já na to přišel celkem náhodou, když jsem si ověřoval že po přepojení nového přívodního kabelu, jsou zásuvky OK.
Citace: Pavel Horský 02.07.2023, 08:22
Nooooo, po přečtení dalších příspěvků musím přiznat, že obě zásuvky opravdu neměřím a tím pádem bych byl vlastně docela v řiti o:-) To mě opravdu nenapadlo
Jsem na tom úplně stejně. Vím, že si nyní budu dávat větší pozor, ale taky vím, že nikdy nebudu dostatečně opatrnej. To je prostě práce a úděl RT.
Radim Strycharski:
Citace: Jan Franěk 02.07.2023, 19:43
A podle mne není.
Vidím to stejně, protože je to závada uvnitř výrobku. Dvojzásuvku stačí měřit jenom na jedné libovolné zásuvce, což ověří její připojení, takže je to věc 50 % pravděpodobnos ti, že se na to přijde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana