Čím prolomit mrazivé ticho kanceláře
Milan Hudec:
Jedinečným a osvědčeným řešením je snížit stav zaměstnanců, žvatlat mohou ve svém volnu co hrdlo ráčí.
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 29.06.2023, 11:01
... protivné mi jsou zpívané reklamy různých rozhlasových stanic, zejména ty, které zneužívají upravené známé hudební základy.
...
tak tady mě při jízdě autem víc vadí když se ozve reklama, do které někdo vecpal zvuk podobný tomu, co používají vozidla IZS!
Ale "platíme si" naprosto zbytečný subjekt - Radu pro reklamu. Nereaguje, neřeší (zle)
M S:
K teme uvedenej reklamy: Ak potrebujete ozvucenie v podhladoch, kvalitny system sa prejavi tak, ze po hlaseni ludia nespravia len "a to bolo co?", ale realne poculi a porozumeli, co im oznam chcel povedat. Pripadne decentne ozvucenie v hoteloch, restauraciach. . fajn. Ale v kancelarii?
Argumenty uvedene v reklame mi pridu mierne zvratene a osobne by som vyletel z koze, ak by som mal cely den pocuvat hudobny vkus alebo nevkus vybrany niekym inym. Ak dany genius zvoli pustit do eteru komercne radio spolu s jeho reklamami, zasluzi si trpiet do konca zivota.
Na stavbach, montazach a v priemyselne razenych prevadzkach vacsinou razim podobny styl, ako napovedali kolegovia. Ak prave cirkusu velim ja, tak fajciari su vykazani von, idealne az na hranicu pozemku. Radia su vyrazne obmedzene - pravidlo je, ze radio nesmie ovplyvnovat dalsie pracujuce skupiny.
A mozno niekomu pomoze prakticky postreh - zvykli sme nosit vysielacky pre presuny strojov, kedy niekolko pomocnikov sleduje cestu a skateboardy a niekto sedi vo VZV. Pripadne pre tahanie kablov k strojom cez prepazky, steny a podobne. Je sakra rozdiel, ci clovek cely den krici cez pol hlucnej haly, ze clovek v 15 tonovom voziku ma zatocit mierne doprava, alebo len rozprava kludnym hlasom do mikrofonu.
Vysielacky ale vacsinou zamestnavaju ruky, co ma dost iritovalo. S kolegami sme presli na Teamspeak/Discord. Telefon vo vrecku, (bezdrotove) sluchatko/a v uchu. Skupina tahajuca kable ma jeden kanal, skupina tlaciaca stroj vozikom ma druhy kanal. Ked sa navzajom potrebuju, vlezu si do kanalu a vypytaju co je potrebne. Fungujeme na voice activation funkcii, takze kto ma nieco k veci sa ozve a pocuju vsetci v danom kanali. Zakladny je vyber kvalitnych sluchadiel s dobrymi mikrofonmi, ktore neberu celu miestnost, ale len daneho pouzivatela a vedia sa vysporiadat s hlukom v pozadi.
Martin Babrňák:
dřív jsem si pouštěl na pracovišti vše možné, od různých metalových skupin z YT přes audioknihy až po soundtracky. Ale byl sem tam sám takže to mohlo leda tak vadit sousedům a nebo těm co šli venku (člověk to chtěl poslouchat i když zrovna pracoval na vrtačce či soustruhu). Teď už je to víceméně jen rádio na kterém jsme domluvení s kolegou a pokud sem zrovna v kanclu sám tak třeba zase ten metal či audiokniha z YT. Je to o domluvě s ostatníma co se pustí či nepustí
Emanuel Kocián:
Jsou objekty, kde je rozvod vnitřního rozhlasu ("rozhlas po drátě"), jímž se vyhlašují po kanclech poplachy, mimořádná hlášení atp. Obvykle se do toho pouští v době nevyužití nějaká konkrétní mainstreamová rozhlasová stanice a obvykle si to osazenstvo kanclu nastaví na hranici slyšitelnosti, tj. je možno při tichu v kanclu rozeznat o čem se v rádiu mluví atp.
Takový "ambientní" poslech na hranici slyšitelnosti mi nevadí. Naopak. Tu a tam se mihne v rádiu nějaká novinka, zpráva, která vzbudí pozornost a vybudí krátký diskusní brainstorming jako vytržení s monotónnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana