Průřez vodiče mezi pojistkou a frekvenčním měničem
Jan Franěk:
Mezi měničem a motorem bych dimenzoval vodiče dle zátěže (motoru). Frekvenční měnič se nastaví podle štítku motoru a on vyhodnotí veškeré parametry. Můžete si i nastavit maximální hodnoty proudů na výstupu z měniče. Funguje to spolehlivě.
TO p. Miroš - Nevím na co ten stykač. ??
Na přívodu do měniče bude zátěž o něco větší (dle výrobce meniče) ,ale nebude to o velkou hodnotu.
Přesto souhlasím s názorem p. Karvánka - je to věc projektanta. Osobně bych si nebral na triko tak veliké proudy a nechal to na odbornících .Ti vezmou v potaz i všechna další rizika - vibrace , prostředí a tak dále
S pozdravem Jan Franěk
Baloun Miloslav:
Pane Husárek
Požadavky na řízené pohony jsou obsaženy v normativech řady 35 1720,
dimenzování v ČSN EN 61 800-5-51.
Miroš Jan:
To Franěk.
Snad mi nechcete namluvi že z pojistek na frekvenčák a z frakvenčáku na motor (no). To asi ne.
Luboš Husárek:
jedná se o rozvaděč ve kterém jsou osazeny 4 frekvenční měniče(ten o kterém píšu je z nich ovšem největší a motor je typu který pro mne není běžný)a jsou spouštěny hlavním stykačem za kterým jsou řazeny pojistky všech čtyřech měničů.Doporuč enou normu si nastuduji (poklona) za uvedení jejího čísla.Jelikož názory se různí,vyčkám i přes zdržení na vyjádření projektanta. (poklona) všem za cenné rady a zájem pomoci.Přeji ....
Georgis Fasulis:
To Husárek: Až na ten stykač se názory moc nerozcházejí. Já jako projektant dimenzuji přívodní vodiče k jakémukoliv zdroji (nejen měniči frekvence, ale i třeba obyč. transformátoru) vždy dle jmenovitého vstupního proudu zdroje, nikoliv podle zátěže. Zátěž se může v budoucnu změnit a vy byste v případě poddimenzování přívodu, tento musel měnit. To nestojí za to.
A co se týká toho stykače, opravdu nemusí mezi pojistkami a vstupem k měniči být žádný stykač. Ovládání, včetně provozního vypnutí motoru obstarají řídící obvody měniče. Pokud je vyžadováno nouzové vypnutí, můžete to řešit vypnutím toho společného stykače nebo přívodního jističe klasickou podpěťovou cívkou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana