Jaka je spotreba podruzneho elektromeru a jeho spravne zapojeni?

<< < (2/3) > >>

Martin Škopek:
Citace: Václav Třetí  24.06.2023, 11:41

Neznám takový přístroj a ani vyhledávač mi nic takového nenabídl, zkuste se s námi podělit o značku a typ přístroje.Já to obvykle řeším pomocí dalšího (mého, prověřeného) elektroměru vloženého do obvodu.

Nevím, zda 10 tis. Kč je "pár kaček",   ale např.:
https://www.youtube.com/watch?v=7JYO9xP_I_g

Mám ji, ale vzhledem k délce, váze a tuhosti kabelu ji používám pouze pro připojení zátěže a ne jako zkoušečku, kterou mám vždy po ruce...

Zdeněk Pitra:
 (poklona)  vsem za odpovedi a rady.

Objednam asi elektromer HADEX DDS015, bude vyhovovat?

Jeste bych se zeptal jakym zpusobem rozuctovat stale platy za elektrinu (Staly plat, Cena za příkon podle hodnoty hl. jističe před elekt.,  Cena za činnosti operátora trhu)
Rovnez pomerem spotreby? Momentalne jsem na chate jen velmi malo a nespotrebuji rocne ani 10% celkove spotreby elektriny.

Jiří_Hrubý:
Citace: Martin Škopek  24.06.2023, 12:59

Nevím, zda 10 tis. Kč je "pár kaček",    ale např.:
https://www.youtube.com/watch?v=7JYO9xP_I_g

Mám ji, ale vzhledem k délce, váze a tuhosti kabelu ji používám pouze pro připojení zátěže a ne jako zkoušečku, kterou mám vždy po ruce...

To ale není umělá zátěž pro elektroměry za pár kaček, o které píše kol. Šohajda a pro ověřování elektroměrů.
Simulátory zátěže v různých provedeních od různých výrobců, jsou mnohem lépe uzpůsobeny pro měření na svorkovnici elektroměru, což jim oproti jinak velmi dobré zkoušečce dává výhodu a ty nejlevnější stojí opravdu pár kaček.
Namátkou třeba ZPA SZE-10, SZE-12 a další verze různých výrobců. Vzhledem k úzké oblasi využití, jich nejsou plné eshopy, protože monopol na elektroměry mají distributory, takže u nich taky končí většina prodaných zátěžovek.

Citace: Zdeněk Pitra  26.06.2023, 10:24

Objednam asi elektromer HADEX DDS015, bude vyhovovat?

Nebude, pokud chcete přeprodávat tak, aby to nebylo napadnutelné, měl byste použít ověřený elektroměr. Ověřený fakturační1f na kříž v digitálním provedení stojí cca 1500,-

Následný přeprodej se řídí EZ, v kostce nesmíte si nic přirazit, jinak se stáváte nelicencovaným prodejcem. Takže složitě vypočítat i poměr na stálých platbách.
Dokud byl svět v pořádku, moc se to neřešilo, ale vím už o druhé zahrádkářské kolonii, kde právě rozpočítávání zlikvidovalo poklidnou atmosféru a i když za tím nebyli starousedlíci, ale náplavky, nic to nemění na tom, že je lepší být na vykuky a spekulanty připraven dopředu. V tomto případě cejchovaným fakturačním budíkem a papírově podloženou dohodou o platbách.

František Šohajda:
Citace

Neznám takový přístroj a ani vyhledávač mi nic takového nenabídl, zkuste se s námi podělit o značku a typ přístroje.Já to obvykle řeším pomocí dalšího (mého, prověřeného) elektroměru vloženého do obvodu.

Je to zkoušečka funkčnosti ,   ne kalibrační měřící přístroj!!

BENNING -Z-TESTER  cena cca 2000.-Kč  /už si moc nepamatuji cenu/

Václav Třetí:
Jak rozúčtovat je jednoduché:

Celkovou částku za odebranou elektřinu ve zúčtovacím období (nikoliv doplatek, ten je nižší o sumu záloh) vydělit počtem odebraných kWh ,  tím získáte cenu 1kWh se všemi dalšími poplatky. Počet odebraných kWh na podružném měření za stejné (obdobné) období vynásobit vypočítanou cenou a máte sumu, kterou by vám měl zaplatit majitel karavanu.

Vůbec to není složité a liteře zákona je učiněno za dost.

P.S. Co se týká certifikovanýc h, cejchovaných elektroměrů:

Všechna měřidla, podle kterých se vyměřují ceny zboží a poplatky (také pokuty) podléhají ze zákona cejchování v různých intervalech. Tedy nejen elměry, ale také váhy v obchodech a radary pro měření rychlosti musí být ověřovány. Pravdou ale je, že např. ve společných garážích různých SVJ se běžně používají tyto elektroměry neověřované a nebývá s tím problém, pokud se nenajde nějaký příliš chytrý prudil. U těchto malých jedno nebo dvoumodulových elektroměrů nebývá chyba měření, ale jejich životnost je obvykle do deseti let. Záleží jaké jsou sousedské vztahy, podle toho bych volil přístroj. Někteří dodavatelé těchto elektroměrů nabízejí i jejich ověření za určitý příplatek k ceně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana