Jak ověřím, že je soused napojen na naší elektroinstalaci?

<< < (2/9) > >>

Venca 50:
Citace: Radek Luža  17.06.2023, 11:53

spíše bych to viděl takto:

odpojit všechny spotřebiče ze zásuvek a pozhasínat všechny světla, pak sledovat elektroměr a v případě stálého odběru postupně shazovat jističe a tím pádem se dá i lajcky zjistit na který obvod je ten zlodějík napojen

Edit: Jan Kelbich napsal vpostatě to samé akorát jinou formou

(poklona) , už jsem o tom přemýšlel i to takto zkoušel ale:
Mám elektroměr ZPA 2T zánovní, umí měrit jen celou kWh. Dále tam je HDO a relé (hodně staré šedý smalt na levnější sazbu 40A s logem M). To relé je napojeno na jistič, kde mám většinou světla a tyto okruhy jdou po štítě ve více místech. Relé bych musel odpojit a mít studenou vodu.

Zkrátka víc než pár hodin to nemůžu mít vypnuté, abych elektřinu nepotřeboval (i z dalších důvodů).

Václav Třetí:
Pak již nezbývá než hledat v krabicích a zásuvkách, zda není někde připojeno nějaké odlišné provedení vodičů, zkontrolovat, zda nejsou někde stopy po zednických pracech a nebo zda starší omítka někde místně nepraská, není uvolněná. a pod. Relé (stykač) zapojit na vlastní samostatný jistič (tak to ostatně má být) a pak můžete obvod, kde je nejpravděpodob nější černý odběr vypnout a čekat, co bude soused dělat.

Miroslav Minařík:
Co jistič, to obvod. Podle toho, co je v něm zapojeno, puštěno dává nějaký proudový součet. Podívám se co vše běží, jaký to má odběr (otázkou stand-by odběry) ... a tak bych kontroloval obvod po obvodu.

Problém je, že třeba černý odběr není trvalý, jen občasný nebo jen nahodilý.

PS. Nebo ještě existuje drsný způsob vysokého napětí ....  (box) ale to je z jiného světa.  (dance)

Václav Třetí:
Citace: Miroslav Minařík  17.06.2023, 13:33

Nebo ještě existuje drsný způsob vysokého napětí

To bych raději ani nezmiňoval. Je to nebezpečná a dvojsečná zbraň, zejména v rukou laika.

Milan Hudec:
Prosekat se přes stěnu přesně do krabice, i když budu vědět cca její umístění, aniž bych na druhé straně porušil omítku je prakticky vyloučeno.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana