Jak ověřím, že je soused napojen na naší elektroinstalaci?

<< < (3/9) > >>

M S:
Citace: Milan Hudec  17.06.2023, 14:13

Prosekat se přes stěnu přesně do krabice, i když budu vědět cca její umístění, aniž bych na druhé straně porušil omítku je prakticky vyloučeno.

Viem o jednom bytovom dome, v ktoreho projektovom vykrese je ako nazov udany "EXPERIMENT",  kde su mnohe krabice skoro back-to-back k susedovi. Je tam mozno 1-2cm sadry, obcas betonu. Susedia vo velkom tlacili za krabice sadru injekcnymi striekackami, pre zvysenie zvukovej izolacie.

Ale aj v tom pripade, vykuchat svoju stranu krabice, vytiahnut krabicu, vystipat dno v susedovej krabici a nacvaknut sa na vodice krokosvorkami nie je uplne jednoducha cinnost.

Jiří Schwarz:
Ono by se dalo zkusit změřit izolační stavy když je vše vypnuté.
Zkušený elektrikář nebo rovnou RT by měřením na místě měl zjistit podstatně víc než taky na dálku poradíme.

Peter Munka:
Citace: Milan Hudec  17.06.2023, 14:13

Prosekat se přes stěnu přesně do krabice, i když budu vědět cca její umístění, aniž bych na druhé straně porušil omítku je prakticky vyloučeno.

Ani nie. Panelaky maju z vyroby v paneloch okruhlu dieru na krabicu a zvislu dutinu v strede panelu pre kabel. Ked som menil krabicu v stene, ktora ma deli od vedlajsieho bytu, po vytiahnuti krabice zo sadroveho lozka sa ukazal susedov kabel a zadna stena jeho krabice. Ak by som chcel, pripojim sa tam pomerne jednoducho a urcite by nedoslo k poruseniu omietky na druhej strane (staru krabicu som vyberal von dost hrubym sposobom a ani po pouziti sekaca a strareho skrutkovaca sa nic neposkodilo).
Dalsia sanca na cierny odber je kabel k svetlam spodneho bytu tahany v podlahe .

Peter Munka:
Ak niekam nechodia odpoctari, nemusi to znamenat, ze tam nie je elektromer. Moze byt instalovany moderny, ktory komunikuje na dialku.
Nedavno som bol prekvapeny, sused urobil administrativn u chybu pri prepise zdedeneho bytu a na dialku ho odpojili aj znovu pripojili - ten motorcek a kontakty, ktore rozpoja prudovy obvod vnutri elektromeru, to bolo zaujimave Youtube video, vidiet to v akcii.

Milan Hudec:
Citace: Peter Munka  17.06.2023, 20:29

Ani nie. Panelaky maju z vyroby v paneloch okruhlu dieru na krabicu a zvislu dutinu v strede panelu pre kabel. Ked som menil krabicu v stene, ktora ma deli od vedlajsieho bytu, po vytiahnuti krabice zo sadroveho lozka sa ukazal susedov kabel a zadna stena jeho krabice. Ak by som chcel, pripojim sa tam pomerne jednoducho a urcite by nedoslo k poruseniu omietky na druhej strane (staru krabicu som vyberal von dost hrubym sposobom a ani po pouziti sekaca a strareho skrutkovaca sa nic neposkodilo).
Dalsia sanca na cierny odber je kabel k svetlam spodneho bytu tahany v podlahe .

Ano, kdejaký byt v paneláku má štítovou zeď.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana