Dali byste nářadí WIHA svůj referenční hlas?
Miroslav Revús:
Citace: Milan Jakeš 12.06.2023, 22:03
Hlavně ale dobře rozlišovat PZ a PH drážky. Už jsem se setkal i s řemeslníky, pro které to byla věc neznámá.
Táto vedomosť je skrytá aj mnohým elektrikárom a strojárom. Bohužiaľ.
Jan Franěk:
Mám většinu šroubováků WIHA a část kleští. MAximální spokojenost. Jo, také nesmím zapomenout na momentový šroubovák. Uvažuji také o elektrickém šroubováku od této firmy, ale to si ještě musím osahat a porovnat to s Bosch. Pak se rozhodnu.
Tedy moje odpověď na otázku - ano, klidně dám nářadí WIHA svůj preferenční hlas
Milan Hudec:
Citace: Miroslav Revús 13.06.2023, 06:07
Táto vedomosť je skrytá aj mnohým elektrikárom a strojárom. Bohužiaľ.
To snad ne.....
U bitů je důležitá ovšem další vlastnost, a to tvar jeho těla.
Plnotučný a se seštíhlením jsou vlastně dva různé nástroje.
Jiří Kantner:
Citace: Milan Hudec 13.06.2023, 08:56
To snad ne.....
U bitů je důležitá ovšem další vlastnost, a to tvar jeho těla.
Plnotučný a se seštíhlením jsou vlastně dva různé nástroje.
Bohužel ano, blbce to nenaučíte a mnohé, jinak inteligentní bytosti mají problém se dotknout rukou něčeho jiného než je klávesnice nebo myši.
Milan Jakeš:
Já se přiznám, že po sametu jsem taky mordoval vruty s PZ drážkou šroubovákem PH, takže 1. mé křížové šroubováky od Narex jsem takto dočista odrovnal : ((
Philips PH drážky mají zešikmené boky, takže šroubovák při zvýšeném momentu z drážky vyjede. Proto se tyto drážky používají typicky na šrouby v místech, kde není vhodné utahovat velkým momentem.
Pozidriv PZ drážky mají boky drážek naopak rovnoběžné a proto přenesou větší moment bez vyskočení šroubováku z drážky. Typicky se tedy používají na vrutech ale samozřejmě existuj i na metrických šroubech. Často je vídám tam, kde je utahovací moment přesně předepsaný.
PZ drážky by měly být označené diagonálními záseky mezi drážkami. Ale u zakázkově vyráběných šroubů tomu tak být nemusí, takže pak je potřeba lupou zkouknout, zda mají zářezy rovnoběžné nebo zešikmené stěny a zkusit, jak v nich bity sedí.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana