Dali byste nářadí WIHA svůj referenční hlas?
Igor Nováček:
Katalog nářadí Wiha
Krátký pohled na katalog německé, renomované značky nářadí WIHA. Chceme pracovat s bezpečným nářadím. Práce na elektrických zařízeních se od jiných oborů podstatně liší, ovšem stejně jako ostatní, potřebujeme práci odvést co nejlépe a nejrychleji. Jak odhadnout, které z nabízených pomůcek na trhu je ta správná? Z tiskovin se samozřejmě jen s těží dozvíme o skutečných vlastnostech a benefitech, které nářadí WIHA poskytuje. To zpravidla poskytují reakce v souvisejícím diskusním vlákně. Tam můžete zmínit vlastní zkušenosti s nářadím WIHA. Vaše osobní doporučení může ostatním dát větší důvěru v to, co se o značce obecně píše.
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
Dali byste nářadí WIHA svůj referenční hlas?
Milan Jakeš:
Od fy Wiha mám kombinačky a nosové kleště. Ostatní mám cca od Narex, Bahco, Wera, Knipex/Rennsteig a nějaké ty méně známé značky. Hlavně mít na danou operaci správný nástroj, jinak je to zbytečná námaha a případně i výsledek nestojí za moc. Např. neštípat kabely bokovkama : ))
Milan Hudec:
Celý sortiment patří k tomu nej.co lze vůbec pořídit (pak již nastupují kriteria dle ergonometrie, designu atd..té které špičkové značky).
Ovšem bez konkurence jsou jejich bity, sedí přesně, neotlačuji se, neštípou se ani v rázových utahovácích, vydrží přenos skutečně velkého momentu u velkých vrutů pro dřevěné konstrukce.... ..
Problémem výrobce bude ovšem malý odbyt, dokud ho neztratím, jiný nepotřebuji.
Jan Yossarian:
Citace: Milan Hudec 12.06.2023, 19:01
Ovšem bez konkurence jsou jejich bity, sedí přesně, neotlačuji se, neštípou se ani v rázových utahovácích, vydrží přenos skutečně velkého momentu u velkých vrutů pro dřevěné konstrukce.... ..
Problémem výrobce bude ovšem malý odbyt, dokud ho neztratím, jiný nepotřebuji.
To jsem rád, že jsem nebyl první. Vše již z nářadí poztrácené ale bity kupodivu ne. Jsou fakt dost dobrý!
Milan Jakeš:
Od Wihy jsem v minulosti zkusil sadu šroubováků 2831, ta dnes odpovídá cca sadě 36068. Ale vrátil jsem jí, neboť šroubování s ní bylo nepohodlné a pomalé. Své připomínky jsem tehdy fy Wiha poslal, tak je to dnes možná už vylepšené - z obrázku to nejde úplně poznat. Koupil jsem pak sadu Wera 003484, ta mi vcelku vyhovuje. Ale nejraději mám stejně ty staré vínové šroubováky od Narex, na které mám ušitá vlastní kožená pouzdra, takže po paměti sáhnu a mám přesně co potřebuji.
Bity držáky budou i od Wera a nebo od Bahco. Hlavně ale dobře rozlišovat PZ a PH drážky. Už jsem se setkal i s řemeslníky, pro které to byla věc neznámá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana