Musí být proudový chránič pro nabíječku kol?

<< < (2/5) > >>

Milan Hudec:
Citace: Peter Lovacký  27.05.2023, 07:50

Povinnosť chrániča súvisí predovšetkým s EI,.. nabíjačka i ostatné spotrebiče pripájané do siete TN musia byť vo vyhovujúcom stave rovnako bezpečné aj vo vyhovujúcej TN-C

Tak jestli je provoz např.pračky stejně bezpečný jak v tn-c, tak v tn-s s chráničem, tak ji sežeru i s bubnem (dance)
Promiňte kolego, ale větší blbost jsem dlouho nezaznamenal.

Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí  26.05.2023, 18:49

To je nabíječka určená pro veřejnost nebo pro nabíjení v domácnosti - RD?

Domnívám se, že jde o variantu pro veřejné nabíjení elektrokol. Když si koupíš elektrokolo, dostaneš k němu odpovídající nabíječku, určenou k zapojení přímo do zásuvky. Na obrázku je "univerzální" nabíječka, s několika nejběžnějšími typy používaných konektorů. Tedy předpokládám  že je to veřejná nabíječka pro elektrokola, které se nyní začínají hromadně instalovat všude možně. I proto jsem citoval z návodu dvou z nich. Výrobce tam jednoznačně popisuje způsob připojení a parametry předjištění.

Namátkou z internetu, kde je i nějaký jednoduchý popis připojení

https://www.powerbox.one/cs/nabijeci-stanice

Povinnosť chrániča súvisí predovšetkým s EI,.. nabíjačka i ostatné spotrebiče pripájané do siete TN musia byť vo vyhovujúcom stave rovnako bezpečné aj vo vyhovujúcej TN-C

Citace: Milan Hudec  27.05.2023, 08:27

Tak jestli je provoz např.pračky stejně bezpečný jak v tn-c, tak v tn-s s chráničem, tak ji sežeru i s bubnem (dance)
Promiňte kolego, ale větší blbost jsem dlouho nezaznamenal.

Těsně jsi mě Milane předběhl  (drinks) (poklona) (dance) tedy jsem text smazal

Navíc podle mne zařízení vyžadující PCH (dle výrobce) automaticky vylučuje jejich zapojení přímo do sítě TN-C

Peter Lovacký:
Podobné reakcie som čakal, i preto som napísal že

O úrovni bezpečnosti v stave poruchy siete alebo spotrebiča píšete vy, nie ja...
Ja píšem o stave v normálnej prevádzke, no vidím že k tomuto sa nechce nikto vyjadriť..

Takže sa opýtam rovno:
Jaké neprijateľné riziká vidíte v normálnej prevádze od pripojeného vyhovujúceho spotrebiče vo vyhovujúcej TN-C..?

O stavoch typu "keby-by" nepíšem nič,..tie sú celkom od zmyslu môjho príspevku...

David Hruda:
Citace: Peter Lovacký  27.05.2023, 10:43

Jaké neprijateľné riziká vidíte v normálnej prevádze od pripojeného vyhovujúceho spotrebiče vo vyhovujúcej TN-C..?

V tom případě zřejmě nevidíte žádný smysl v přechodu z TN-C na TN-C-S, v pospojení, v instalaci proudových chráničů? Protože v normálním stavu je to vše bezpečné a jiné stavy nemá smysl řešit?

Citace: Peter Lovacký  27.05.2023, 10:43

... no vidím že k tomuto sa nechce nikto vyjadriť..

Vy jako vždy zvládnete vyjádřit se ke všemu úplně za všechny, proto jsou další vyjádření zbytečná.

Peter Lovacký:
Samozrejme že to všetko vidím a dobre poznám, ..no nie je to na mne, že kto každý si je ochotný to pripustiť ...
A jak si isto mnohí všimli, snažím sa tu niektoré veci naučiť, pochopiť, a vyjadrovať sa výhradne len a iba ku elektro-obsahu príspevkov,..
Autorov ako ľudí nepoznám, nepatrí sa mi ich nijak hodnotiť,..a ani to nikdy robiť nebudem ..

Ku debate ešte dodám za seba len toľko, že dneska by som vonku pre laickú verejnosť nepustil nijakú zásuvku bez chrániča,..
Najlepšie takú nabíjačku je napájať z vhodnej zásuvkovej rozvodnice,..ono totiž dosť e-bajkerov si nosí zo sebou vlastnú nabíjačku..
Napr. na tej by mi chýbal specialized..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana