Jaká zvolit kritéria pro test zdrhovacích kleští?

<< < (6/8) > >>

Juraj Rojko:
12 52 195 už zase nastavení mají. (Dnes obstály i s H1Z2Z2-K. Jen se nelíbí stopy na izolaci po zakousnutí čelistí. Je to sice jen povrchové, ale pro konektory umístěné venku pro jistotu zvolím jiný způsob odizolování kvůli těsnosti.)

Radek Luža:
S oblibou a zatvrzelostí rád používám kleště viz příloha (ilustrační foto) "zdrhovací kleště.jpg",   mám ve dvou provedeních, myslím že to je 1,5 - 4mm2 a ty menší čelisti myslím že 0,35 - 1mm2.

Pokud zvolím správný otvor tak neublížím vodiči ale musí se s tím člověk trochu zžít, nicméně na slabší vodiče, které se používají na zabezpečovačku to už nejde.

Nedávno jsem zjistil že ty z rozsahem 1,5 - 4mm se dají použít i k odizolování kabelu od snímače ať PUR nebo PVC, a já trouba to vždy dělal zalamovákem, kde hrozilo poškození vodičů.

Dále jsem zjistil že tyto staré kleště se dají použít na odstranění horní i té základní izolace u průmyslových optických vodičů bez nutnosti kupovat předražené nářádí.

Milan Hudec:
Pokud jsou vodiče mechanicky upevněné (typ.vypínače/zásuvky),  tak jsem nejrychlejší štípačkami, po troše cviku se člověk břitem kleští jádra ani nedotkne a délku odizolování dá plus minus milimetr také.
Výhodou je:
Nedávám nástroj z ruky, zaštípnu, odizoluji (u odizolovacích kleští jsem jejich štípací schopnosti nepřišel na chuť...
Vodič se tahem za izolaci vyrovná.
Tah za izolaci objeví mnohdy její slabé místo (nařízlá u pláště kabelu).

Jiří_Hrubý:
Citace: Milan Hudec  25.05.2023, 08:13

tak jsem nejrychlejší štípačkami, po troše cviku se člověk břitem kleští jádra ani nedotkne a délku odizolování dá plus minus milimetr také.

V tomhle vám dávám za pravdu, náhodně jsem to tak začal dělat, když jsem si v knipexech vypálil zub, který krásně holí a vodiče se ani nedotkne.
Mimochodem, zkoušel někdo prakticky štípačky, které mají v břitech dírky na holení už od výrobce? Jde mi o zkušenosti s ergonomií, díry se mi zdají daleko od špičky, já si jí vypálil tak šikovně, že 5mm od špičky střihá, pak cca dva mm holí a zbytek zase střihá.

Juraj Rojko:
Přesně takové štípačky jsem měl také. Jen jsem si vypálený zub ještě vylepšil pilníkem. Dělalo se s tím velmi dobře - než jsem je ztratil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana