Jaká zvolit kritéria pro test zdrhovacích kleští?
Milan Hudec:
Citace: Jiří_Hrubý 25.05.2023, 10:06
V tomhle vám dávám za pravdu, náhodně jsem to tak začal dělat, když jsem si v knipexech vypálil zub, který krásně holí a vodiče se ani nedotkne.
Mimochodem, zkoušel někdo prakticky štípačky, které mají v břitech dírky na holení už od výrobce? Jde mi o zkušenosti s ergonomií, díry se mi zdají daleko od špičky, já si jí vypálil tak šikovně, že 5mm od špičky střihá, pak cca dva mm holí a zbytek zase střihá.
Se zubem je to pro mne nešikovné, furt se do něj vodičem trefovat....
Dělám to 140 štípackama, kterým ubrousím celou stranu fazety, takže ostří je jak břitva.
Tyto si chráním na lepší věci.
Zdenek Skotnica:
U mnohých podobných kleští a nemusí jít jen odizolování, ale třeba pro dutinky, RJ 45, BNC apod. Kleště které mají vrátnou pružinu pro rukojeti. Postrádám nějakou pevnou fiksaci aby kleště nebyly "otevřené". Čest výjimkám. To pak pokud máte v brašně
v kufříku nebo přímo je chcete uložit přímo do nějakého zásobníku tak díky tomu že jsou rozevřené zabírají místo.
Martin Babrňák:
snad mě za to neukamenujete, ale hodně let jsem na odizolovávání prostě používal zalamovák, na ty pidi průřezy co jsme používali jsem nenašel žádné vhodné kleště které by vodič netrhali a nebo u kterých bych nestrávil moře času laděním.
Ani moc ostrej ani moc tupej a krásně si s izolací poradil a ani nepoškodil žíli uvnitř. A bylo jedno zda je izolace PVC, teflon a nebo silikon. Až ke sklonku firmy jsem konečně našel kleště které byly rychlejší. Jen to pořezané bříško palce občas nebylo příjemné. Ale je pravda, že vše byl v rámci malého napětí (do 50V) uvnitř přístrojů případně propojování DPS. V klasické EI nebo velkých rozvaděčů jsem todle nedělal, ale Tam zase nebudou kablíky 0,15mm^2
Milan Hudec:
Ještě bych se rád optal, jaký byl správný postup odizolováni Al vodičů instalačních průřezů.
Někdo řezal jak tužku, někdo zkusil štěstí s neškrábnutím do jádra a objel nožem do kulata....
Osobně mám raději tužku (nevzniká ostrý přechod nachylný k ulomení), ale vypadá to jak od prasete (dance)
Kvita Ladislav:
Citace: Milan Hudec 26.05.2023, 21:56
Ještě bych se rád optal, jaký byl správný postup odizolováni Al vodičů instalačních průřezů.
Někdo řezal jak tužku, někdo zkusil štěstí s neškrábnutím do jádra a objel nožem do kulata....
Osobně mám raději tužku (nevzniká ostrý přechod nachylný k ulomení), ale vypadá to jak od prasete (dance)
Hliníkové můstkové vodiče to teda byla lahůdka. Ať už ty s PVC pláštěm a gumovou izolací vodičů, nebo ty komplet z PVC, u kterých byl plášť téměř neoddělitelné spojen s izolací vodičů. Velmi rád jsem na ně hodně rychle zapomněl.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana