Jaká zvolit kritéria pro test zdrhovacích kleští?
Pavel Horský:
Citace: Juraj Rojko 21.05.2023, 22:08
Zajímavé. Který Knipex? Já jsem si pořídil PreciStrip 16 pár dní před spojkou, tento týden jsem s nimi několik hodin cvakal a zatím jsem nadšený. Naprosto bezproblémové odizolování všeho v rozsahu drátek z UTP až CYA 16.
Počkejte si na reportáž.
Kdo si počká, ten se dočká. O0
Jiří_Hrubý:
Citace: Juraj Rojko 21.05.2023, 22:08
Zajímavé. Který Knipex?
12 40 200 za mně největší zklamání, svými holícími schopnostmi mi připomínají 23007497 z bauhausu. Myslel jsem, že se jedná o vadný kus, ale zkoušel jsem čtvery.
Mají malý přítlak a izolaci většinou jen odřou. Ale pomůže, když se čelisti ještě zmáčknou druhou rukou.
A jinak zajímavá alternativa s lepšími vlastnostmi za pár korun je Tona E050105, taková reinkarnace staré klasiky. Má svoje mouchy, ale za tu cenu…
Juraj Rojko:
Jo, na tento typ opravdu nejsou dobrá hodnocení, ale těm co jsem koupil nemám co vytknout.
Martin Kurka:
Citace: Jiří_Hrubý 22.05.2023, 08:37
12 40 200 za mně největší zklamání, svými holícími schopnostmi mi připomínají 23007497 z bauhausu. Myslel jsem, že se jedná o vadný kus, ale zkoušel jsem čtvery.
Mají malý přítlak a izolaci většinou jen odřou. Ale pomůže, když se čelisti ještě zmáčknou druhou rukou.
A nastavil jste kolečkem přítlak stisku?
Obdobné typy odizolovávacíc h kleští potřebují nastavit přítlak podle typu izolace, jiný pro měkký silikon, jiný pro PVC a jiný pro polyurethan. Pak pro nastavený typ izolace už pracují v širokém rozsahu průřezů vodičů.
Jen u speciálních izolací jako je dvouplášťový vodič pro trakci, co přivezl na zkoušky kleští Miro již většina kleští zdrhovala jen vnější izolaci a vnitřní už nedala.
Obecně zdrhovací kleště vyšší kvality mívají standardně nastavení délky odizolování a navíc jedno až dvě nastavení stisku a hloubky záběru pro vodiče materiálově (silikon...) a konstrukčně odlišné (autozapalovací, solární...) od běžných jednoplášťovýc h PVC.
Jiří_Hrubý:
Verze před těmito, to kolečko měla.
Mám je dodnes, ač už jsou unavené a trpí obdobným problémem.
Tahle verze nemá nic. Bohužel, web nepobere fotku z mobilu a zmenšit ji v něm neumím.
Nejdelší životnost měly zatím Cimco a Jokari. Ale samozřejmě to je modelem, ne nezbytně značkou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana