Jaký použít zdroj k řezačce ovládané laiky?
Kastner Lubomír:
Poradil by mi někdo jaký zdroj dát nebo udělat k řezačce polystyrenu?
Potřebuji udělat řezačku polystyrenu kde bude řezací drát KANTAL od průměru 0,5 - 1mm a délkách 20 - 40cm a nebo pásek 2x6mm - 2,5x8mm v délkách 20 - 40cm. Zdroj by měl mít poměrně jemnou regulaci. S řezačkou se bude pracovat na stavbě a bude jí obsluhovat i např. zedník, proto by měl být zdroj bezpečný. Spínání - ovládání zdroje si navíc představuji nožním pedálem jen po dobu řezání polystyrenu.
Pavel Ryšavý:
Asi bych udělal reverzní inženýring nějakého profi nástroje. Třeba z půjčovny. Stavební řezačky polystyrenu jsou celkem běžný nástroj a každý trochu solidní stavebniny ji mají.
Akorát mi to přijde v dnešní době, kdy profi nástroj se zárukou je otázka jednoho otočení v prodejně nářadí, poněkud riskantní.
Samozřejmě je-li to pro osobní potřebu, pak faktor "taky to umím" může být vhodným argumentem.
Kastner Lubomír:
Já si chci dělat řezačku na polystyrén, která na trhu není, ale já ji budu potřebovat doma. Bude to stůl se svislou strunou A vodícími pravítky a dále kleště s tvarovaným odporovým páskem pro přesné vyřezávání polystyrenu na ozdoby na fasádě. Proto budu potřebovat regulovaný zdroj s dosti velkým ale jemným nastavením.
Jiří_Hrubý:
Na tohle by stačil PWM zdroj. Nějakých 200A vyjde na 5kKč.
Asi bych si to dokázal v domácích podmínkách představit i postavené ze staré einhelky s rozptylovým trafem.
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 27.04.2023, 18:47
Na tohle by stačil PWM zdroj. Nějakých 200A vyjde na 5kKč.
Nač tak obrovský proud? Na řezání polystyrenu používám řezačku vlastní výroby, která vypadá jako oblouková pila a stačí mi na kanthal o průměru 0,5mm proud 2 až 3A.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana