Jakou podomítkovou krabici použít pro odbočení 25A?
Václav Třetí:
Ukázkový přístup výrobce. Také my děkujeme.
Jan Franěk:
Citace: Václav Třetí 13.04.2023, 14:04
Ukázkový přístup výrobce. Také my děkujeme.
Vždy jsem moc rád, když se zástupce firmy k zjištěnému tématu vyjádří. Za mě jasný O0 (poklona)
Také (poklona) a jsem rád, že si udržujete pověst výrobce, kterému záleží na tom, co a jak dělá. (dance) (drinks)
Milan Hudec:
Dobrá, přístrojová krabice je/bude na max.16A, větší pak na dejme tomu 32, 40A.
Z hlediska oteplení ovšem nestačí uvést Ampéry, ale ztrátový výkon dle počtu spojů.
Koposu se tímto omlouvám za svoji šťouravost, nicméně jejich výrobky rád používám je pro jejich kvalitu a když už jsem problematiku načal.....
Pro přemýšlivé:
Stejně tak u rozvaděčů, jejich uváděná Amperáž je údaj vypovídající o čem?
Jiří Kantner:
Ono to zdaleka nebude tak jednoduché, není spoj jako spoj, takže pokud by se k samotné krabici měla vztahovat nějaká hodnota tak to bude hodnota ztrátového výkonu a ta bude závislá podobně jako v případě kabelů na způsobu uložení krabice do stěny ( do zdiva, sádrokarton s nějakou tepelnou a zvukovou izolací atd, atd. Zpracovat tahle data tak aby to dávalo smysl bude znamenat pořádný kus práce, pokud to má být podložené výpočtama a testama v laboratoři.
Další možnost je udávat zatížení pro schválené (doporučené) svorky použité v těhle krabicích. Není svorka jako svorka, klecové svorky mají jednu malou nectnost, přechodový odpor spoje není žádná hitparáda, rovněž tepelná kapacita je velmi malá.
MAximální proud přes svorky v krabici je blbost, zajímá nás teplná bilance takže tu máme tepelný výkon X kusů kabelů a Y kusů svorek na jedné straně a na druhé straně tepelnou vodivost materiálu krabice a materiálu do kterého je instalovaná. A někde uprostřed bude maximální bezpečné oteplení materiálu krabice.
Milan Hudec:
Žiji v tom, že obhajitelný odpor spoje je 1m vodiče/průřez.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana