Jakou podomítkovou krabici použít pro odbočení 25A?
Vlado Konrád:
Citace: Milan Hudec 10.04.2023, 08:38
4Cu je do nějakých 35A.....
Zde už mě přijde v katalogu divné uvádět max.připojitel ný průřez, ale nikoli max.proud.
Maximálny prúd je do 16A a max pripojovací prierez 4mm2, čo je na tom nepochopiteľné? Venček viac nezvládne a ani krabica z hľadiska pripojovacieho prierezu . Skúste v KO 68 zapojiť niečo viac ako 2,5mm2 . Dám to na viac , skúste to zapojiť v stovke apoň 3 káble. Zaťažiteľnosť krabice je daná vodivým príslušenstvom, teda venčekom ,skrutkami a nie vodivosťou izolantu. Navrhnite výrobcovi, aby venček bol na 35A a skrutky M6, pod ktoré neuchytíte 99,999 promile inštalácie. To 0,001 je to práve vaše
Milan Hudec:
Já vám bohužel vůbec nerozumím....
Ještě jednou, přijde mě divné, že i krabice o kterých bych si myslel, že jsou předurčeny pro vyšší Amperáž mají omezení 16A.
Naproti tomu bych čekal u věnečků údaj o zatížitelnosti .
Jan Franěk:
Citace: Pavel Horský 10.04.2023, 09:01
A ruku na srdce, kdo z vás kdy řešil u revize ampéráž krabice?
Asi tak (drinks)
Citace: Vlado Konrád 10.04.2023, 10:34
Maximálny prúd je do 16A a max pripojovací prierez 4mm2, čo je na tom nepochopiteľné? ...
Zkuste si prosím otevřít katalog KOPOS a zjistíte, že se tato hodnota týká i krabic bez věnečku, nebo krabic ve kterých se věneček vůbec nepoužívá. NAvíc kolega Hudec jasně psal o propojení pomocí WAGOvek.
Osobně předpokládám že jde o chybu v dokumentech těchto krabic. Lze předpokládat že k tomu opravdu došlo díky dříve hojně používaným věnečkům a bohužel to díky bezkontrolovém u kopírování, zůstalo vztáhnuto i na ostatní krabice. Nedovedu si totiž představit co za technický důvod by mělo u těch krabic jinak omezovat proud 16Ampéry. DLe mého se to může týkat jen vlastních spojů, ne plastové krabice.
Ale Milane, máš (poklona) za postřeh v tomto směru O0 (drinks) O0 (poklona) (poklona)
Možná se ke tomu už zítra vyjádří zástupce KOPOSu a uvede vše na pravou míru. Jsem zvědav
Milan Hudec:
Pokud jsem objevil chybu v katalogu (koukám že to mají stejně i v historických), pak si zasloužím onu krabičku, používám je na výpěstky, a tam mě na Ampérech nezáleží.
František Šohajda:
Citace: Pavel Horský 10.04.2023, 09:01
A ruku na srdce, kdo z vás kdy řešil u revize ampéráž krabice?
Neřeší někdo velmi problematické věci, ne tak "A" krabice.
Stejně amperáž není závislá na velikosti krabice ,ale na velikosti a kvalitnosti spoje mezi vodiči v ní spojené.
Může to být i v menší krabici....... (dance) (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana