Jakou podomítkovou krabici použít pro odbočení 25A?

<< < (2/8) > >>

David Hruda:
Citace: Lukáš Rotrekl  09.04.2023, 20:42

A to mě by zase zajímaly důvody toho omezení.

Důvody nás mohou zajímat, ale pokud je tenhle údaj ve všech technických listech a katalozích, které jsem našel, asi to bude omezení, které je platné.
Takže se můžeme (Milanovými ústy) dotázat, ale bral bych to jako věc, která je daná.

(ale musím dodat, že u té 125 jsem to nečekal)

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  08.04.2023, 09:00

Pokud jsem nějakou nepřehlédl, tak alespoň Kopos má vše do 16A.

Citace: Lukáš Rotrekl  09.04.2023, 20:42

A to mě by zase zajímaly důvody toho omezení.

Veľmi dobré postrehy,..

Krabica je v podstate izolant (prostriedok základnej ochrany), ..a tam mi dáva zmysel skôr údaj o elektrickej pevnosti, EMC, IP, IK, odolnosť proti teplu, ohňu atď, ....
Obmedzenie izolácie na max. In mi dajak zmysel nedáva..bude zaujímavé jak to výrobca logicky vysvetlí..
Krabice sú navyše všetky podľa 60 670-1, a nedáva logiku aby všetky možné typy a veľkosti krabíc a úplných krytov boli na max. 16A..,  rovnako jak nedáva logiku že si výrobca obmedzí využitie svojho výrobku aj tam, kde podľa výrobkovej normu vôbec nemusí..
Možno že len zvyková chyba..,   a ukáže sa, že netreba každému katalógu hneď všetko slepo veriť..a rovno utekať ku inému..

Vlado Konrád:
Maximálny prúd sa udáva pre vodivé časti. Krabice su počítané s venčekom ,  ktorý znesie 16A a vložiť a zapojiť tam Cu4 pod skrutku je fakt zábava + pnutie a  Cu6 nemožné. Venček je do 4mm2

Milan Hudec:
Citace: Vlado Konrád  10.04.2023, 08:13

Maximálny prúd sa udáva pre vodivé časti. Krabice su počítané s venčekom ,   ktorý znesie 16A a vložiť a zapojiť tam Cu4 pod skrutku je fakt zábava + pnutie a  Cu6 nemožné. Venček je do 4mm2

4Cu je do nějakých 35A.....
Zde už mě přijde v katalogu divné uvádět max.připojitel ný průřez, ale nikoli max.proud.

Pavel Horský:
A ruku na srdce, kdo z vás kdy řešil u revize ampéráž krabice?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana