Jakou podomítkovou krabici použít pro odbočení 25A?

<< < (4/8) > >>

Milan Hudec:
Zas takto jednoduše bych to neviděl.
Aproximuji, že krabice je stavěná na nějaký ztrátový výkon spojů.
Navíc vzpomínám, jak jsem dostával od mistra přes prsty, když jsme spojovací krabici použili pod zásuvku (oteplení kontaktů).
Zjednodušeně tvrdil, že přístrojová je z lepšího plastu....
Co na tom bylo pravdy nevím, byl to ale velký šťoural, takže možná.....

Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk  10.04.2023, 11:54

Osobně předpokládám že jde o chybu v dokumentech těchto krabic.
díky bezkontrolovém u kopírování,

Tak dajak to zatiaľ (do vyjadrenia výrobcu) vidím... :-)
Citace: Peter Lovacký  10.04.2023, 05:59

Možno že len zvyková chyba..,  

Ono v katológoch sa občas objavia všelijaké tvrdenia ktoré normy nepoznajú,... napr. že chránič je prístroj na ochranu pred nebezpečným dotykom živých častí,... lebo IΔn ≤ 30 mA...

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  10.04.2023, 12:57

Zas takto jednoduše bych to neviděl.
Aproximuji, že krabice je stavěná na nějaký ztrátový výkon spojů.

Ale to přece záleží na kvalitě spojů  (norm)

Navíc pak tedy i na jejich počtu. Nebo ne? Potom bych musel znát jaký zvládne "uchladit" ztrátový výkon, stejně jako u rozvaděčů. Z toho pohledu hodnota 16A vůbec nedává smysl.

Milan Hudec:
Zkusme spočítat 5ks spojů po 16A, přičemž spoj bude mít odpor 1m vodiče příslušného průřezu.

Vlado Konrád:
Citace: Milan Hudec  10.04.2023, 11:53

Já vám bohužel vůbec nerozumím....
Ještě jednou, přijde mě divné, že i krabice o kterých bych si myslel, že jsou předurčeny pro vyšší Amperáž mají omezení 16A.
Naproti tomu bych čekal u věnečků údaj o zatížitelnosti .

Vyššia amperáž je určená amperážou vodivej časti a nie plastu. Aj väčšie rozbočné krabice sú určené na osadenie venčekom - svorkovnica 6400-45 menšie napr. 6303-13P/S ,  6303-15/s  . Pod skrutku dáte tak Cu2,5. To je účel týchto krabíc a sú určené na použitie s venčekom.  Máte aj podomietkové krabice kde  nie je písaný max prúd a sú z rovnakého plastu. Amperáž je daná maximálnym prúdom svorky. Skúšobnej svorky bleskozvodu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana