Je vhodné topení pomocí infrapanelů v každém domě?
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Kotulán 04.01.2008, 23:12
Tak mohu hodnotil první část zimní sezony ve 3 pokojovém bytě.Do konce roku 2007 jsem propálil na topení 1350KWh.Velice mile mne překvapil průměr na den kdy jsem měl maximální spotřenu 48KWh za den.Samozřejmě je výhodná regulace v každém pokoji, kdy v obyváku mám 2 programy (doma a v práci) regulace PT30 6 různých teplot během 24h.
Pravda je,že jsem měl z infra panelů strach a tak jsem je dal do místností ale do obyváku jsem přidal ještě přímotop EVO, který má akumulační schopnosti a po dobu špičky tolik nepoklesne teplota.zatím jsem s topením spokojený a lituji jedině toho, že jsem jej neudělal již dříve...
! Neuvedl byste nějaké údaje, podle kterých by se ta spotřeba dala s něčím porovnat? Plocha bytu, orientace, tloušťka a materiál stěn, zateplení, počet venkovních stěn, zda to shora a zdola sousedí s vytápěnými prostory... Bez toho má to číslo nulovou vypovídací hodnotu.
Petr Kotulán:
Velice se omlouvám 1350KWh je spotřeba za měsíc procinec.Celke m do konce roku je 3200KWh byt je 3 pokojový klasická 4 bytovka byt má plochu 64m2.
I tak jsem zatím pod odhadovanou spotřebou kdy jsem plánovat asi 11500-12000KWh za rok.
Rozmahel Vladimír:
Je pravda, že je zatím mírná zima. Zajímala by mne teplota ve vašich pokojích.
Citace: Petr Kotulán 04.01.2008, 23:12
...Samozřejmě je výhodná regulace v každém pokoji, kdy v obyváku mám 2 programy (doma a v práci) regulace PT30 6 různých teplot během 24h.
Citace: Petr Kotulán 31.03.2007, 16:29
... Ono právě toto infra není nutné vytápění na 22C, nebo 24C proč taky (1C je zvýšení nákladů asi o 6%).Myslím si že v ložnici stačí 18C ( když tak se zahřeji jinak).
Netopením se dá ušetřit velmi výrazně.
Fuk Tomáš:
Citace: Petr Kotulán 05.01.2008, 08:11
Velice se omlouvám 1350KWh je spotřeba za měsíc procinec.Celke m do konce roku je 3200KWh byt je 3 pokojový klasická 4 bytovka byt má plochu 64m2.
I tak jsem zatím pod odhadovanou spotřebou kdy jsem plánovat asi 11500-12000KWh za rok.
Těch 1350 kWh/prosinec je takový vyšší průměr. V našem domě (zdi cihlovzduch 45 cm) takto velkému bytu odpovídá asi 1020 kWh. Topení klasické teplovodní s radiátory.
Rozmahel Vladimír:
Ta spotřeba bude zřejmě vč. domácnosti.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana