Je vhodné topení pomocí infrapanelů v každém domě?

<< < (5/10) > >>

Petr Kotulán:
S projektem s vámi souhlasím, proto jsem si ho nechal udělat od 3 firem keré tyto panely prodávají výpočety se ale moc nelišili,většinou to počítají na nízkoenergetic ké byty.
Vloni jsem vyměnil okna za EURO U1,1 Arg abych neměl velké ztráty.
  A protože počítají většinou výkon podle tepelných ztrát a objemu, já jsem ještě přidal v obyvacím pokoji o +50%,abych měl rezervu výkonu náběhu a  v případě extémních mrazů.
A vím že se v obyváku zdržuji nejvíce času, je to i moje pracovna.
 Ono právě toto infra není nutné vytápění na 22C, nebo 24C proč taky (1C je zvýšení nákladů asi o 6%).Myslím si že v ložnici stačí 18C ( když tak se zahřeji jinak).

jimcz:
Mohu se pane Kotuláne zeptat jaký typ panelů jste si vybral? A kolik vám podle vašeho výpočtu vyšlo potřebných watů na m3? A jak hodláte panely ovládat (regulovat)?

Petr Kotulán:
Obyvák 52,5 m3 navrhované 2x600W mnou upravené 2x900W
Ložnice 41,3m3 navrhované 900W
Kuchyň 25,6m3 navrhované 600W
Pokojík 32,2m3 navrhované 900W

V chodbě bych chtěl použít podlahové vytápění a  WC s koupelnou žebřík.
Ovládání  přímo programovateln ými termostaty  Elekrtobock PT10 8A
Chodba PT 15-EI se snímačem teploty v podlaze a jen v obyváku nepřímo PT 30, který má inteligentní zapnutí mikroprocesore m.( všechny termostaty mají teplotu denní, noční a ručně možno upravit teplotu patry)PT30 umí vypočítat podle náběhu kdy má zapnout aby byla v naprogramované hodině požadovaná teplota.

Pavel Kubín:
Osobně jsem panel instaloval v kanceláři v podkroví cca 22 m2 jsem s nim spokojený,termostat je umístěn u vypínače na protější zdi od ABB vše chodí k plné spokojenosti.
Protože se tímto problémem zabývám delší dobu, uvádím jeden poznatek, kdy při nainstalování dle odborného výpočtu nabyla dosažena vypočtená teplota. Při dalším měření byla zjištěná vysoká vzdušná vlhkost ,  více jak 85%. takže ve vlhkých a starých domech přidat panely, nebo kombinovat s topnými foliemi jak do podlach i ,pokud to jde do stěn(sádrokarton)

KORDISEN:
.
Zkuste se podívat na http://www.eurothermtop.cz/ možná, že by to pro vás
mohla být zajímavá inspirace. Je to napůl akumulační provoz a při vhodné
sazbě - no a kachlová kamna měla něco do sebe.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana