Poznámky k AMPERu 2023
Petr Liskar:
Citace: Jan Yossarian 24.03.2023, 10:19
A když je veřejná odezva taková? Tak je to fikce?
Nerozumím tomuto konstruktu.
Já tvrdím, že pokud veletržní akci sešlápnu ze čtyř dnů na tři, počet pavilónů ze tří na dva a pro jistotu zúžím uličky mezi expozicemi, pak se mi návštěvnost bude jevit vysoká, ačkoliv v absolutních číslech byla zhruba na 60% vůči roku 2022.
Jan Franěk:
No, z oficiálních stránek Ampéru jsem vycucnul pár čísel. Nicméně asi by mne zajímala data cca 10 let zpět, rok po roce. Pro "skeptiky" to bude pravděpodobně jasný důkaz o úpadku veletrhu. to znamená že předpokládám postupné snižování počtu návštěvníků i počtu vystavovatelů.
Jan Palička:
Citace: Jan Franěk 27.03.2023, 07:18
No, z oficiálních stránek Ampéru jsem vycucnul pár čísel. Nicméně asi by mne zajímala data cca 10 let zpět, rok po roce. Pro "skeptiky" to bude pravděpodobně jasný důkaz o úpadku veletrhu. to znamená že předpokládám postupné snižování počtu návštěvníků i počtu vystavovatelů.
Zajímavá by byla statistika kolik z návštěvníků bylo platících a kolik mělo volné vstupenky a kolik bylo z lokality blízké - řekněme do hodiny dojezdu - a kolik z lokalit vzdálenějších. Protože i tohle jsou kritéria atraktivity akce.
A k té poloprázdné/poloplné sklenici: obecně veletrh dělá účast velkých firem, kterým akce stojí za utracení velkého balíku peněz za účast, naopak jejich absence svědčí buď o tom, že organizátoři přepálili cenu nebo že si firma vyhodnotila účast jako nic moc přinášející benefit. Obojí je chyba, nad kterou by se organizátoři měli zamyslet, jinak se jim z veletrhu stane postupně skomírající lokální výstava doplněná stánky s lepidly a masážními křesly...
Jan Yossarian:
Citace: Jan Palička 27.03.2023, 09:33
jejich absence svědčí buď o tom, že organizátoři přepálili cenu nebo že si firma vyhodnotila účast jako nic moc přinášející benefit.
Možná je to ještě jinak, volal jsem si s lidmi, kteří na Ampéru bývali a už nejsou. Ptal jsem se na důvod a prý bylo řečeno, že jsou teď aktivní na sociálních sítích, to je levnější a líp se to počítá. To mi řekla asi polovina z osmi chybějících. Tak je to takové divné, jejich konkurence na veletrhu je a oni si strkají obrázky na tikťok a instagram. Dozvím se třeba, jak vypadají všichni hezky na firemní fotce, že se jim něco líbí, spočítám si jak si ty příspěvky ve firmě všichni lajkují vzájemně. A jsou spokojení. Ten svět se úplně pos... ale rozumím tomu, že ušetřily třeba milion korun. Když si vzpomenu tak ti, co dnes publikují ty pitomý fotečky, kdysi psali aspoň články, tak dnes aní nepíšou a už ani nevylézají mezi lidi. Tak to tu máme tu skvělou digitalizaci. Ušetří čas a peníze ale víme stále méně a méně.
Miroslav Minařík:
AMPER 2023 poté ... kdo z vystavovatelů byl oceněn?
Veletrh AMPER není pouze instalační elektrotechnik a! Elektrotechnic kých podoborů je více, než očekává jedinec. Silnoproud, slboprour, měření a regulace, kybernetika, řízení budov, strojů, veřejného osvětlení. Zaměřeno na projektanty, revizní techniky, elektromontéry, obchodníky, rozpočtáře, údržbáře, investory, provozovatele ... Podle kterého pohledu veletrh hodnotit? Na AMPER jsme se s technikou tentokrát nedostali ale mobilní telefon nezklamal! Nabízíme dvě verze nevyužitých záběrů z tohoto veletrhu ...
Související ...
... článek k tomuto diskusnímu vláknu zde!
... zdroj s podrobnostmi videoklipu zde!
Jak byste reagovali na tuto související otázku vy?
AMPER 2023 poté ... kdo z vystavovatelů byl oceněn?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana