Jaký použít samonosný kabel na FV?
Martin Kurka:
Citace: Milan Hudec 05.03.2023, 21:12
Mě spíše zaráží onen vámi doporučovaný průřez 0,6.
Ale samozřejmě, NYY-O 2x6. Kopíroval jsem popis z PDF a takhle mi popis kabelu v PDF použitý font zoslil.
Praskání a pružnost stahovacích pásků záleží hodně na jejich napnutí. Hodně utažené prasknou rychleji. Je to jako u plastových vývodek. Ty se také nemají utahovat nástrojem, jen rukou. A také u pásek záleží na jejich vlhkosti ve chvíli montáže. Na výrobní lince plastových stahovaček balicí automat do každého sáčku před jeho zavařením vstříkne trochu vody. Pásky dlouho skladované otevřené, nebo vyráběné z vysokého podílu regranulátoru praskají už jen při přehnutí.
Venku na sluníčku se spíš snažím používat nerezové pásky. Ale tady to kvůli LPS asi nejde.
A mimochodem nejsem moc spokojen u nerezových pásek s kuličkovým zámkem. Dost se mi uvolňují už při montáži. A silonky vydrží docela dost, u embéček, kde praskal klínový řemen se používaly jako nouzová náhrada řemenu na dojetí. Nechápu, proč ženské, říkají, že silonky nic nevydrží
Milan Hudec:
Coby universální venkovní připevňovadlo jsem na základě ověřené rady začal používat toto.
Musím říci spokojenost.
https://www.tesa.com/cs-cz/spotrebitel/tesa-extra-power-extreme-outdoor-opravna-paska-s-venkovni-extremni-odolnosti.html
Martin Kurka:
Jojo, přípravek ze standardní příručky pro servisní techniky.
Za rok na sluníčku je z něj kanava v šedém blátě.
Ale takhle tazateli moc nepomůžeme.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana