Jaký použít samonosný kabel na FV?

<< < (4/4)

Martin Kurka:
Citace: Milan Hudec  05.03.2023, 21:12

Mě spíše zaráží onen vámi doporučovaný průřez 0,6.

Ale samozřejmě,  NYY-O 2x6. Kopíroval jsem popis z PDF a takhle mi popis kabelu v PDF použitý font zoslil.

Praskání a pružnost stahovacích pásků záleží hodně na jejich napnutí. Hodně utažené prasknou rychleji. Je to jako u plastových vývodek. Ty se také nemají utahovat nástrojem, jen rukou.  A také u pásek záleží na jejich vlhkosti ve chvíli montáže. Na výrobní lince plastových stahovaček balicí automat do každého sáčku před jeho zavařením vstříkne trochu vody. Pásky dlouho skladované otevřené, nebo vyráběné z vysokého podílu regranulátoru praskají už jen při přehnutí.
Venku na sluníčku se spíš snažím používat nerezové pásky. Ale tady to kvůli LPS asi nejde.

A mimochodem  nejsem moc spokojen u nerezových pásek s kuličkovým zámkem. Dost se mi uvolňují už při montáži. A silonky vydrží docela dost, u embéček, kde praskal klínový řemen se používaly jako nouzová náhrada řemenu na dojetí. Nechápu, proč ženské, říkají, že silonky nic nevydrží

Milan Hudec:
Coby universální venkovní připevňovadlo jsem na základě ověřené rady začal používat toto.
Musím říci spokojenost.
https://www.tesa.com/cs-cz/spotrebitel/tesa-extra-power-extreme-outdoor-opravna-paska-s-venkovni-extremni-odolnosti.html

Martin Kurka:
Jojo, přípravek ze standardní příručky pro servisní techniky.

Za rok na sluníčku je z něj kanava v šedém blátě.

Ale takhle tazateli moc nepomůžeme.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana