Jaký použít samonosný kabel na FV?

<< < (3/4) > >>

Jan Franěk:
Citace: Martin Kurka  05.03.2023, 13:35

Takže se mýlím.  (poklona)  za upozornění a opravy.

Byl jsem na tom podobně. Právě jsem si to dočetl a musím si ještě v hlavě pár věcí srovnat. Také  (poklona)  GDPR za informace a "nakopnutí". Bylo to pro mne přínosné téma.

Pavel Čermák:
A co takhle trasu vytubkovat PE trubkami s UV odolností, protahat originál solar kabely
a zavěsit na nerez lanko

Jan Franěk:
Citace: Pavel  Čermák  05.03.2023, 18:30

A co takhle trasu vytubkovat PE trubkami s UV odolností, protahat originál solar kabely
a zavěsit na nerez lanko

Také jako Martin Kurka se domnívám, že kabel je pouze část problému tohoto řešení.

Citace: Martin Kurka  05.03.2023, 11:11

Mimochodem, fakt bych s hlediska LPS nevěděl co s nosným lanem, když jde v souběhu s DC vodiči.

Martin Kurka:
 Citace: Pavel  Čermák  05.03.2023, 18:30

a zavěsit na nerez lanko

To mne také napadlo, nabízí se protáhnout solární kabely FLES 20 (samonosnou chráničkou na optiku),          ale to absolutně není možné, má také ocelové lanko a ještě Al fólii uvnitř trubky. Materiál je PE. PE není podle mne samozhášivý a při hoření skapává.
A navíc je to chránička pro optiku, na tento účel není schvalovaná.

Jestli by se našly vhodné UV odolné příchytky z izolačního materiálu, pak kolegou Hudcem zmíněný závěs Mastrant by bylo dobré řešení. Ale jak ty solární kabely kolem něj, nebo na něj uchytit, aby se izolace solárních kabelů větrem a sněhem neprodřela nevím.

Nebo kdyby šel na Mastrant zavěsit kabel NYY-O, 2x0,6, ten by už vyhověl. Snad je i UV odolný a šel by asi mrazuodolnými, UV odolnými páskami k lanku připevnit docela dobře.

Jejda já napsal s hlediska LPS, to je strašné. Už uhýbám, aby mne netrefil svazek klíčů naši češtinářky ze základky, ta za každou hrubku trefila zkoušeného svazkem klíčů od všech kabinetů. Jo a díky tomu jsme se naučili základní pravopis dost dobře.

Milan Hudec:
Mě spíše zaráží onen vámi doporučovaný průřez 0,6.
Oddolné nepraskající pásky s životností dejme tomu 20let neznám.
Vím o nadzemnim rozvodu chatové osady, kdy tenkrát k vázání použili punčocháče (v té době moc syntetiky na trhu nebylo),  kupodivu drží to velice dobře dodnes.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana