Jaké jsou výstupy u zvonkového trafa OEZ UTZ-4VA?

<< < (3/3)

Jan Šváb:
Oceňuji všechny rady! Rozvaděč/bednu dodal v této podobě Central Group jako součást domu, když jsme ho kupovali. V žádném případě vyměňovat nebudu, na stěně není více místa, nestačilo by vybourat kus zdi, musel by se asi dát někam jinam.

Pro úplnost ještě přidávám odpověď, kterou mi poslal soukromou zprávou přímo zástupce výrobce trafa (OEZ) a podle které se mi podařilo najít vhodnou náhradu:

posílám vám odkaz na katalogový list, kde najdete schéma zvonkového trafa. Podle Vaší fotku je patrné, že máte většinu zapojenou na 12 V a asi jeden obvod na 8V (pokud jsem to správně rozklíčoval). Píšu vám soukromou zprávu, protože se mi nepodařilo najít možnost odpovědět vám v diskuzi.

https://www.oez.cz/zbozi-prilohy/1316108802_UTZ-UNZ-UNZR-MI01-2022_CZ_SK.pdf

schéma se nachází ve spodní části třetí strany pdf (označené jako H21). Mezi svorkami 3 a 6 je napětí 12V, mezi svorkami 3 a 4 je napětí 6V a mezi svorkami 5 a 6 je napětí 8V.

Václav Třetí:
Pokud toto dodává Central Group, je to jejich ostuda. Rozvaděč by se dal jistě vyměnit, jen je třeba hledat vhodné provedení, třeba vyšší.

Ať s tím provedete cokoliv, je třeba z hlediska bezpečnosti rozvodů zvonku zajistit, aby se vodiče určené k vedení malého napětí přímo nedotýkaly vodičů 230/400V. Toto provedení je zásadní chyba, která ohrožuje bezpečnost a nemělo projít revizí. Vodiče připojené na sekundár trafa je třeba minimálně opatřit další izolací (bužírkou).

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana