Co je špatně pokud se na kostře komba objeví napětí 230V?
Milan začínající zvukař:
Pokud je náš revizák s námi, vždy koukne, změří a připojí. Jenže to stejné my udělat nemůžeme. A prý se máme spoléhat na platnou revizní zprávu. Nějak mi to prostě nesedí právě proto, že
Citace: Jiří Kantner 14.02.2023, 16:40
... někdo něco od poslední návštěvy revizního technika opravoval nebo předělával.
Prodlužováky máme zásadně své a pečlivě udržované.
Milan začínající zvukař:
Citace: Jan Bocek 14.02.2023, 16:59
Když již navštěvujete ta školení BOZP pro budování provizorního "cirkusu, hudební scény",
tak vás určitě školili, že před uvedením do provozu je nutná výchozí revizní zpráva.
Tak to nám tedy nikdo nikdy, opakuji nikdy, neřekl!
Citace: Jan Bocek 14.02.2023, 16:59
... a na kombu máte nebezpečné napětí, které ohrožuje životy obsluhy. Proto se provizorky musí revidovat a kontrolovat. A na to co děláte je extra norma.....a nakonec i zákon o vyhrazeném elektrickém zařízení. Je to pracoviště a ještě plno lidí.....
Jak jste na to přišel, že máme na kombu napětí? To jsem napsal? Opravdu? My jsme žádný problém nikdy neměli. Stále to má pod kontrolou starý pán revizní technik. Ale představte si, že má věk, kdy ho tahat na každou akci je spíš nezdvořilé. Přišel jsem sem proto abych se dozvěděl možná nebezpečí od elektrikářů protože hrozby od zvukařů jsou trošku nelogické.
Jan Bocek:
Právě, že se nemůžete spolehnout na nějakou starou RZ.
Vy musíte vytvořit novou revizní zprávu PŘED uvedením do provozu.
A musí se to proměřit komplexně. To je přívod i to co máte za tím.
Ten revizák tam musí být vždy před uvedením do provozu.
Zvláště, kdy to celé připravují pracovníci bez elektrotechnic ké kvalifikace.
Je nutná odborná způsobilost k výkonu činnosti na elektrickém zařízení a mít odbornou způsobilost v elektrotechnic e.
Tuto odbornou způsobilost museli mít zvukaři v divadlech, ale i v portejblových scénách již před 40 léty. Není to nic nového.
To napětí na kombu máte přece v položené otázce.....
Jinak u provizorek je vždy zvýšené nebezpečí a proto je nutná zvýšená kontrola a je to také na omezenou dobu.
Jan Bocek:
Zkuste se podívat na příklad do
ČSN 33 2000-7-740 - Elektrické instalace budov - Část 7-740: Zařízení jednoúčelová a ve zvláštních objektech - Dočasná elektrická instalace pro stavby zábavních zařízení a stánků v lunaparcích, zábavních parcích a cirkusech
Milan začínající zvukař:
Citace: Jan Bocek 14.02.2023, 17:19
Právě, že se nemůžete spolehnout na nějakou starou RZ.
Vy musíte vytvořit novou revizní zprávu PŘED uvedením do provozu.
A musí se to proměřit komplexně. To je přívod i to co máte za tím.
Ten revizák tam musí být vždy před uvedením do provozu.
Zvláště, kdy to celé připravují pracovníci bez elektrotechnic ké kvalifikace.
Je nutná odborná způsobilost k výkonu činnosti na elektrickém zařízení a mít odbornou způsobilost v elektrotechnic e.
Tuto odbornou způsobilost museli mít zvukaři v divadlech, ale i v portejblových scénách již před 40 léty. Není to nic nového.
Revizní zprávu na připojení vidlice do zásuvky?
Citace: Jan Bocek 14.02.2023, 17:19
To napětí na kombu máte přece v položené otázce.....
Vrátil jsem se abych kontroloval co jsem uvedl. Pokud dobře vidím, nechápu z čeho usuzujete, že máme na kombu napětí.
Tak nevím, zda jse udělal dobře, že mi váš kolega doporučil se ptát zde. Ptám se na důvod napětí na kombu a dozvídám se co má dělat revizní technik. Asi to nechám na provozovateli a budu se věnovat šavlím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana