Co byste poradili na špatnou instalaci ošizeným odběratelům FVE?
pegas100:
Citace: Jiří_Hrubý 20.12.2022, 19:47
Ano, vím, dokonce je to zkouška co do náročnosti asi jako šestka do tisíce někde u piva,
spíš jde o princip, kdy kvalifikovaný elektrotechnik, klidně RT, má v očích úřadu menší váhu, než "pasák" lopat z východu montujících panely pochybným způsobem a pokud se chce stát důvěryhodným, musí absolvovat zbytečný, nic nepřinášející přezkoušení, ovšem za lidových 5kKč, pro další nenažrance zapojený do toho systému a zabitý den.
Jasně, i varianta s razítkem za úplatu je řešením, ale z principu se mi to ekluje, což je ryze subjektivní názor.
Napsal jste to přesně :)
Radek Červený:
Citace: Miroslav Minařík 20.12.2022, 12:55
Nevím, zda ještě něco doporučovat těm ošizeným ale těm, co se rozhoduji asi ano.
I když na "mystery shopping" zrovna neprovozuji u fotovoltaiky jsem několik zkušebních procesů zkusil.
Určitě nekolik bodů bych uvedl:
- nevšímat si delší doby k finální realizaci
- nevšímat slevy množstevní
- nevšímat si ceny pokud objednáte do určitého data
- nevšímat si přidaných bonusů
A po realizaci?
- než zaplatím doplatek nechám si nezávislým dozorem zhodnotit dodaný rozsah
Ovšem je toho víc jak být snadno ošizen.
S dovolením bych ještě doplnil lustraci dodavatele ve veřejných rejstřících. Vždy se musím smát, jak (promiň mi ten výraz) "jantaři" řeší, zda mají zadat zakázku jisté firmě Sch...., která je známá nejenom z Černých ovcí. Tato firma za rok 2020 vykázala roční obrat přes 150 000 000 Kč se ziskem cca 250 000 Kč. Za rok 2021 nesplnila svoji zákonnou povinnost a listiny nezveřejnila. Docela mě děsí, že se upíši někomu, kdo mi bude kolem huby matlat med o desetileté záruce, ale přitom jeho ziskovost je v řádu desetin jednoho procenta nad ekonomickou propastí a své zákonné povinnosti neplní. S touto firmou nemám žádnou osobní při, jen ji vypichuji jako obecně a negativně profláknutou ve spojení s jejím hospodařením. O kvalitě jejich instalcí tento příspěvek není.
František Šohajda:
Máte někdo zkušenosti s ACCU pro FVE?
U některých firem jsem četl že dávají záruku 20 let na baterie?
Já se u FVE nepohybuji, ale co znám z desítek velkých UPS tak u klimatizované místosti kde je UPS na 20 C celoročně je životnost max.! 10 let!
Když vidím do jaké místosti to firmy dávají...Bez klimy a v létě o vysoké teplotě.
Vím že baterie pro FVE jsou jiné, ale záruku na 20 let? Tuto dobu skoro žádná firma nepřežije!! :(
Juraj Rojko:
O dvacetileté záruce jsem ještě neslyšel, ale ona ani ta běžná desetiletá někdy není tak úplně záruka. Je důležité číst záruční podmínky. (Nebo je raději nečíst, protože jinak si to nikdy nepořídíte…)
Miroslav Minařík:
Komukoliv ošizenému už není radno radit! Po bitvě je již pozdě.
Tedy jedině apriori osvěta!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana