Je hlavní jistič 63A v rozvaděči s In50A v pořádku?

<< < (6/8) > >>

Jakub Grepl:
Z mého pohledu je to špatně. In je 25A, tak proč by to mělo být jištěno čímkoliv vyšším. Nehledě na ochranu proudového chrániče.
Podstatou mého dotazu je, jestli má smysl se hádat s výrobcem, který na tento rozvaděč vydal osvědčení a vystavil protokol o kusovém ověřování.

V příloze dávám výkres a foto štítku.

Jan Franěk:
Citace: Jakub Grepl  03.04.2023, 13:02

Z mého pohledu je to špatně. In je 25A, tak proč by to mělo být jištěno čímkoliv vyšším. Nehledě na ochranu proudového chrániče.

Tak asi ještě jednou. Hlavní vypínač vypíná,   tedy nejistí a v tom je myslím mylný váš postoj. In rozvaděče je v podstatě určeno podle "nejslabšího" článku (prvku) a mělo by být zohledněno ještě před rozvaděčem, tedy velikostí jeho předjištění. To že má hlavní vypínač hodnotu 63 A, spíš ukazuje na to že je použit kvalitnější=trvanlivější=spolehlivější prvek a dle mého názoru není potřeba (spíš je to nesmysl) to s výrobcem řešit.

Jakub Grepl:
Pane Fraňku, Vy mi nerozumíte. Mně je naprosto jasný rozdíl mezi jističem a vypínačem. Problém celé instalace je to předřazené jištění 63gG. Výše psal kolega, že kdyby se dali pojistky 25gG, tak by s tím neměl problém. Jenže do teď tam jsou pojistky 63 a to problémem jest.

Až teď mi vlastně docvaklo, že výrobce se o předřazené jištění nestará a vychází z toho, že provozovatel teď ví (minimálně dle In),  že musí předřadit jištění max 25A. Tedy nemá smysl se dohadovat s výrobcem, nýbrž s provozovatelem .

(poklona)  za věcnou diskuzi.

Jan Franěk:
Citace: Jakub Grepl  03.04.2023, 14:11

Až teď mi vlastně docvaklo, že výrobce se o předřazené jištění nestará a vychází z toho, že provozovatel teď ví (minimálně dle In),   že musí předřadit jištění max 25A. Tedy nemá smysl se dohadovat s výrobcem, nýbrž s provozovatelem .

Ano, jsme u jádra pudla  (drinks) O0 (dance)

Vlado Konrád:
Bol by som opatrnejší.
In je 32A ,  vypínač je 63A chránič 40A Istenie podľa PD 63A gG a je tam 9x10A ktoré môžete zaťažiť počas 65.59 min  prúdom 14,5A teda celkom 9x14,5A/počas 1hod . Rozhodnutie je na vás.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana