Má smysl přepěťová ochrana B+C do panelového bytu?

<< < (4/8) > >>

Tom R:
Můžete mi doporučit nějaký konkrétní? Poslal bych ho elektrikáři jako náhradu, který mi navrhl. Ideálně by měl do budoucna umět 3 fáze.

Milan Hudec:
Citace: Tom R  08.12.2022, 08:20

Můžete mi doporučit nějaký konkrétní? Poslal bych ho elektrikáři jako náhradu, který mi navrhl. Ideálně by měl do budoucna umět 3 fáze.

DEHNVENTIL

Fuk Tomáš:
Nebo taky DEHNSHIELD.

Tom R:
 (poklona) . Nevím který modul je náhradou za ten co jsem posílal, ale vypadá to, že je minimálně 3x dražší. Ta ztráta parametrů je tak zásadní, že se taková investice vyplatí? Podotýkám, že nejde o rodinný dům, ale panelový byt 4+1.

Peter Lovacký:
Výrobca ktorý sa na trhu prednostne dostane ku materiálovo  kvalitnejším varistorom si to logicky aj zohľadní v cene..takže tu rozdiel samozrejme je..

No to je len jedna stránka veci..aj ten kvalitnejší varistor môže po rokoch prepnúť terčík do červena aj skôr jak ten priemerný, keď bude napr. v kancelárii dajakého priemyslu s vyššími limitami rušenia, jak ten priemerný v "kľudnom" domčeku...

To sú ale krajnosti, a taký panelák s hromadou neošetrených spínaných zdrojov od domácich spotrebičov by mohol byť niekde medzi,..no ťažko radiť presne..

Všeobecne sa životnosť varistorov točí niekde okolo 10 rokov, a podľa môjho, kebyže sa potom zmeria ich mA bod, tak väčšina už bude po "životnosti" aj keď ešte furt žmurkajú na zeleno...
Tie mA body však vidno v katalógoch veľmi zriedka,..

A keď sú zvodiče v normálnom stave kus teplé, .... je už vlastne defacto po nich...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana