Odstíní ocelová trubka bezpečně kabel křížící hromosvod?

<< < (2/12) > >>

Josef Tomek:
Citace: Milan Hudec  30.11.2022, 15:13

No, beru tedy zpět spolu s omluvou Pavlovi Horskému, mýlil jsem se.
Ještě se optám, jak vodič spojujete pod zemí se zemničem (cu, přechod, koroze....)?

Je to domek z 80. let, takže co je pod zemí dnes už nikdo neví. Koukal jsem na ten CUI, stojí to 7,5 tisíce za 3,5 m. Díky za tip, ačkoliv bych rád, tak ale to si dovolit nemohu. Vrátím se k dotazu s protažením kabelů skrz ocelovou trubku. Má to nějaký efekt?

Jiří Schwarz:
Uzemňovací soustava je v provedení A nebo B?
Jak je tam udělané hlavní pospojování a vyrovnání potenciálů? Jak daleko je místo křížení od místa vyrovnání potenciálů?
Jsou tam nějaké ochrany proti přepětí?

Od toho se budou odvíjet rizika vašeho nesprávného řešení

Josef Tomek:
K tomu bohužel nemám dost informací. Jestli to pomůže, tak takhle... domek je ca 10x10 m z 80. let. Jsou na něm dva svody, na protilehlých stranách domu. Ty vedou kamsi do země, ale jestli jsou pod zemí nějak propojené, to nikdo neví, dokumentace od domu už není. Z toho, co jsem viděl, když byla zemina trochu odkopána, tak bych si tipl, že asi nebudou. Na střeše propojené jsou k jedné společné tyči.

Jan Franěk:
Bude to špatně bez trubky, i s kovovou trubkou. Správné a hlavně funkční navrhnuté řešení je pro vás drahé. Tak se to snad neprodraží v případě problému během bouřky. TO by stálo asi vaši rodinu mnohem, mnohem více.

GDPR:
Tak nevim, ale vsichni tady mudrujete, tajemni jak hrad v Karpatech, ale proc by nesla pouzit trubka, to tu neobjasnil jeste nikdo. Zatim je jedinym argumentem “to nejde, protoze to nejde”. Pokud jde pouzit CUI, tak lze predpokladat, ze dostatecna vzdalenost je uz velmi mala, az zanedbatelna. A snad tady nechce nikdo tvrdit, ze ocelova trubka je mene odolna vuci vyboji/prurazu, nez plastova izolace CUI?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana