Lze za rozvaděč považovat rám bez zadní stěny?

<< < (14/17) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk  06.12.2022, 16:11

A jak si mám vaši reakci vysvětlit? Že štítek na rozvaděči není potřeba? To je váš odborný názor?

Jaký majitel? Podle vás si každý může svévolně vyrobit a nalepit štítek na cokoliv? To snad nemyslíte vážně  (norm) (norm)

A co by podle vás na takovém štítku na premixové desce bylo třeba za normu a další údaje? To mě opravdu zajímá. předem  za odpověď.

Co más furt s těmi štítky?
V elektromeraku stejně oteplení nespočteš.

Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec  06.12.2022, 19:39

Co más furt s těmi štítky?

Proč já?  :-\ :-X ::)  Co se mi to furt snažíš podsouvat?  :o 8)

Jde o požadavky distributora. Ty ostatně kopírují i zákonné požadavky a příslušné normy.  (norm) o:-) (norm) o:-)

TO že to občas prochází i v rozporu s jejich vlastními PP, je jistě k zamyšlení.

Jiří_Hrubý:
Jakožto požadavek distributora, je to ošetřeno v PNE 357030-ed.2 (a je tam mimochodem zohledněno i zateplování, což málokdo řeší ohledně uložení do polyše).
Ovšem neplatí retrospektivně, takže v určitých případech to jde i bez štítku, ale u rozsáhlých úprav typu FVE a nových OM, už je situace jiná.
Požadavek na štítek vzešel z  důvodu, že u nových OM je pak snadné jednoznačně určit typ rozvaděče uzpůsobený PP daného distributora.
U premixky se pak postupuje podle metodiky a je-li správně vydrádována a osazena v odpovídající bedně (ať už dřevo, plech, nebo tenkocement) není to důvod k neosazení.
Přišroubování premixky v úvodu vlákna na cihly do výklenku s dalším rozvaděčem, není standardní provedení a bude to starost pro majitele OM.

Jan Franěk:
Citace: Jiří_Hrubý  06.12.2022, 20:30

Jakožto požadavek .....

Jj, vidíme to stejně a píšeme o tom samém v podstatě už od začátku. Dotaz se ale jedná úprav OM  s FVE řešením. Proto jsou naše reakce takové, jaké jsou.

Deductio:
Na svůj majetek si každý může nalepit svůj štítek, např. takový:

--------------------
| Jméno Příjmení |
| Adresa             |
|------------------|
|       OM            |
| Datum výroby  |
| IEC 61439-5    |
--------------------

Navigace

[0] Index zpráv