Je v pořádku pospojit okapy vodičem HVI?

(1/3) > >>

Milan Hudec:
Situace.
Na každém rohu budovy svod spojený s okapovým žlabem.
Přes tento má cca uprostřed objektu vést několik datových kabelů.
Navrhuji část okapu vyměnit za plastový, ale zbylé délky bych rád mezi sebou propojil....

Jan Hájek:
Sice možné, ale vzhledem k nutnosti vytvořit na obou koncích vodiče HVI oblast koncovky bude asi vhodnější, vytvořit přemostění hrazdou s holým vodičem na izolovaných vzpěrách.

Nebo nadzvednout ty vodiče a vést je obloukem přes izolovanou vzpěru kolem okapu.

Jiří Schwarz:
Citace: Jan Hájek  18.10.2022, 20:25

... nadzvednout ty vodiče a vést je obloukem přes izolovanou vzpěru kolem okapu.

A ve snaze vyřešit jeden problém mě může vzniknout nový - už se mě ty kabely mohou dostat mimo ochranný prostor a musel bych tam něco dát "nad"

------------
Ty kabely povedou ve svazku v jednom místě, nebo to bude "roztahané" víc?
Asi bych to spojil jen do tvaru C a kus v místě kabelů vynechat

Pavel Horský:
Citace: Jan Hájek  18.10.2022, 20:25

Sice možné, ale vzhledem k nutnosti vytvořit na obou koncích vodiče HVI oblast koncovky bude asi vhodnější, vytvořit přemostění hrazdou s holým vodičem na izolovaných vzpěrách.

Nebo nadzvednout ty vodiče a vést je obloukem přes izolovanou vzpěru kolem okapu.

Honzo, ve vší úctě k Tvé osobě, zkus si toto řešení nechat schválit stavebním architektem  :D :D  Já se s nimi občas peru o detaily a je to vždy docela sranda  :D :D

Jan Hájek:
Citace: Pavel Horský  19.10.2022, 07:31

Honzo, ve vší úctě k Tvé osobě, zkus si toto řešení nechat schválit stavebním architektem  :D :D  Já se s nimi občas peru o detaily a je to vždy docela sranda  :D :D

No to je v pohodě, pak už je to drahý kvůli nim  ;). Vždy mne fascinuje, jak tyto profese hází penězi zákazníka vidlemi a ten ani necekne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana