Vhodnost kabelu přípojky Ayky 3x240/120 pro dům s jističem 3x25A, tarif D45?
Milan Verner:
Tohle by vám asi mohlo pomoct při identifikaci. Krabice hlavního přívodu na zdi domu.
Spodem je přívod - pravděpodobně se tam vrací další kabel který napájí další domácnost. Vrchem už to jde do plechové skříně s hodinami, HDO a dálkovým odečtem.
Milan Verner:
Máme rozdělené HDO na vícefázové NT 20hod a VT 4hod jak je to standard u D45, a na bojler je HDO 4 + 4hod dopoledne a odpoledne aby nedohříval bojler 20 hod denně, to je zbytečné.
Jiří_Hrubý:
Citace: Jan Vejražka 13.10.2022, 21:23
Opravdu by se nemohlo stát, že je přívod pětivodičový, pokud jsou dodavatelem elektřiny České dráhy, resp. Správa železnic?
Nemohlo, protože i z předložené PD je patrné, že se jedná o DTS ČEZd.
Připojení ER TN-C-S je sice v rozporu s PP distribuce, ale občas se vyskytne a dokonce i projde.
Tazatel má ale namysli odvod z ER a provedení instalace v objektu.
Žádná záhada se nekoná, čtyři slabý dráty se vymění za čtyři tlustý dráty, aby to líp teklo a byla rezerva pro případnou další zástavbu.
Jen pokud je to pro plánovanou zástavbu, tak to maloval blb paprskář.
Jan Vejražka:
Tazatel píše, že doposud je připojen na distributora České dráhy (tedy ona je to spíše Správa železnic, ostatně i na fotkách jsou vidět nálepky SŽDC) a bude přecházet na distributora ČEZ (k tomu patří ten projekt). Nicméně z fotek je vidět, že už nyní je přípojka čtyřvodičová TN-C - žádná drážní specialita se nekoná. (Pan Rojko má pravdu.)
A taky nebude žádný problém.
Milan Verner:
Parádní rozbor, dozvěděl jsem se vše co jsem potřeboval. Takže d.k.
Přesně jak píše pan Vejražka dům je připojen přes Lokální Distribuci Správy železnic, SŽDC.
Zároveň teprve vzniká nová přípojka v režii ČEZ, my jsme ještě žádost o přechod k ČEZ nepodávali, to dával soused, ale jsem rád že vím že je vhodná i pro naše případné připojení. V týhle těžký době co se týče energií se mě od zatím bezvadného dodavatele odcházet nechce, zkušenosti máme s SŽDC - oddělení elektro výborné. To si budu muset sám nějak rozhodnout. Ale jsem rád že bude možnost výběru a přechodu k ČEZ bez problémů kdyby se cokoli v budoucnosti na straně současného dodavatele změnilo.
Proč takové obavy? Protože máme přípojku vody též od drah - zase jiné oddělení a tu nám chtějí ukončit. To sem ale nepatří, samozřejmě to řešíme souběžně projektem nové přípojky od VAK což do roka bude snad hotové.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana