Jak doma eliminovat harmonické frekvence?
Jiří Schwarz:
Pokud je UPS skutečně "On-Line s dvojí konverzí", měl by po celou dobu běžet střídač, který napájí výstup a na výstupu by mělo být neustále stejné napětí, bez rozdílu co se děje na vstupu. To by ovšem naznačovalo, že by mohl vznikat nějaký "konfliktní stav" za UPS mezi zdrojem pro PC a zdrojem pro monitor.
A nebo jestli UPS pomohla na omezenou dobu a pak se stav změnil, nedostala se UPS do stavu, kdy to "nestačilo dobíjet AKU" nebo se teplota polovodičů přiblížila nějaké kritické hranici a UPS se přepnula do režimu offline, kdy přes ní napájení jen prochází?
(Kolín je trochu daleko, v té oblasti se běžně nepohybuji)
Jiří_Hrubý:
Citace: Michal Melzer 26.09.2022, 23:42
Našel jsem tohle bude dostačující?
https://www.gme.cz/oddelovaci-transformator-diametral-ot230-050#product-detail
Netuším, jaký má sestava příkon, pak se těžko odhadne výkon trafa.
To bych když už volil s převodem 400/230 s ohledem na bordel lezoucí PEN a bral bych to za poloviční peníze od výrobce, třeba elektrokov, nebo sved a další.
Václav Třetí:
Citace: Jiří_Hrubý 27.09.2022, 10:00
To bych když už volil s převodem 400/230 s ohledem na bordel lezoucí PEN.
Myšlenka je to dobrá, ale nevíme, zda má tazatel v bytě 3fázový přívod.
Tazatel sice má v bytě rozvody nové, měděné a doufejme, že kvalitně udělané, ale problém nedokonalého spoje PEN může být i ve společné části rozvodů domu. Možná by pomohlo poptat se sousedů, zda nepozorují obdobné problémy a také pohasínající, poblikávající osvětlení, malý výkon spotřebičů, kolísající zvuk motoru vysavače v době, kdy běží na prázdno... Při jednofázovém napájení bytů budou byty rozděleny do fází a v jednom bytě může vznikat přepětí a v dalším podpětí.
Michal Melzer:
Do bytu mám pouze 230V…. a těch 400/230V znamená vstup/výstup takže budu potřebovat OT 230/230V?
Příkon PC s monitorem nebude víc než 500W.
K těm UPSkám nevím přesně na jakém principu to funguje ale PC dokážou napájet bez proudu na vstupu jen pár minut samotné nabíjení pak trvá podstatně déle proto mi to celé přijde víc jako marketing…
Jiří_Hrubý:
To je docela škoda, ale i tak oddělení fungovat bude. Hledejte RJN800.
Běžná UPS slouží primárně jako ochrana před krátkodobým výpadkem a má umožnit konvenční ukončení programů, čemuž odpovídá kapacita baterie v ní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana