Kde sehnat schéma zapojení rozvaděče parního plynového kotle Loos?

<< < (4/6) > >>

Martin Procházka, Slaný:
Omlouvám se, beru zpět!
To okénko je pouze průhledítko pro kontrolu polohy pohonu klapky.  :-[

Každopádně ale platí, co jsem napsal - začněte od hořáku a pokračujte dále. Dal jsem do přílohy návod a fotku otevřeného hořáku, co jsem našel.  ;)

Lukáš Láryš:
Po dnešní obhlídce a vyzkoušení všech částí kotle, kdy jsme na nic nepřišli (všechny části se zdají být funkční),  jsme se zaměřili na kabely vedoucí ke kotli a zjistili jsme, že končí ve zdi do vedlejší místnosti. Ve firmě v létě proběhla rekonstrukce vedlejších místností a firma, která práce prováděla odstranila veškeré staré rozvody a všechno původní zařízení, které nebylo pod napětím a nikoho nenapadlo, že by to mohlo být ještě funkční. Mluvil jsem s pracovníkem, který zařízení demontoval (zedník),  který mi řekl, že tam byly nějaké staré krabice, ale jeho kolega to měřil, bylo to mrtvé, tak to odjebali a zaházeli  (dance)). Tímto naše oprava zatím skončila. S největší pravděpodobnos tí, bylo ke kotli připojené stop tlačítko, termostat, nebo další řídící jednotka a nějaká další zařízení. Bohužel bez schéma zapojení s tím nehnem.

(poklona)  všem za postřehy a rady.

Hynek Havliš:
No a nezkusíte napsat nebo zavolat přímo do závodu v Bischofshofenu (viz výrobní štítky)? Je to tedy nyní také Bosch, ale pokud budete mít štěstí a narazíte na někoho vstřícného, mohlo by se zadařit...

Václav Třetí:
A hned je jasno. To byla povedená rekonstrukce. Zedníci se vyplatili.

Záleží na tom, kolik kabelů s kolika vodiči nemá zakončení. Když se ví, kde je chyba, je možnost hledat informace trochu účiněji. Hledat chybu ve vnitřním zapojení je poněkud složitější, připojení periferních zařízení by mohlo být lépe dohledatelné.

To v tom podniku nemají někoho, kdo je za kotel odpovědný a obsluhoval ho, vždyť to není žádná malá potvora, kterou může obslughovat každý. Ten by alespoň měl vědět, zda byl ve vedlejší místnosti nějaký prostorový termostat nebo ovládací panel.

Lukáš Láryš:
Objekt vlastní nový majitel, původní zaměstnanci tam žádní nejsou a elektrikář co tam kdysi pracoval prý nic nemá. Kotel sloužil k ohřevu velké sušárny a přebytečné teplo se používalo k vytápění objektu. Z rozvaděče vede pět neukončených kabelů (3x 2x1,5, 1x 4x1,5 a 7x1,5). V objektu jsme našli termostat, od kterého vedl kabel do rekonstruované místnosti, kde byl zednicky zakončen. Už víme, že jeden z nich byl stop tlačítko (zatím nevíme který),  jeden byl pro termostat (opět nevíme),  4x1,5 bylo čerpadlo  (stalé tam je v další místnosti a kabel vede také do rekonstruované místnosti).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana