Co jsou to vakuové zásuvky a co elektrikář s nimi?
Jan Yossarian:
Ano, jde o centrální vysavač, investor žil asi deset let v USA a patrně tam nasál místní zvyklosti. Očekával bych nějaký typ, dokumentaci a podobně. Zkusím se doptat co myslel tou připraveností. Osobně jsem centrální vysavač viděl jen v televizi :-)
Pavel Horský:
Před lety jsem nějaký ten systém i fyzicky namontoval. Šlo o systém firmy Husky. Nic na tom není. Mám i na svých webovkách nabídku na vyprojektování systému. Ovšem, za cca 10 let to ode mne nikdo nechtěl. Lidé si to montují sami na koleně. Zásuvky jsou paralelně propojeny kabelem 2x1mm2, ten pak vyúsťuje u samotného agregátu. Jednoduché. Jen si myslím, že celý systém překonaly robotické vysávače. Máme doma Robzone a ten maká sám a v pohodě, bez větších strostí a bez veliké prvotní investice :-)
David Hruda:
Pavle, moje žena si centrální vysavač nemůže vynachválit. Mě se taky líbí, že to, co se vysaje končí úplně mimo byt.
Citace: Jan Yossarian 14.08.2022, 16:35
Ano, jde o centrální vysavač, investor žil asi deset let v USA a patrně tam nasál místní zvyklosti. Očekával bych nějaký typ, dokumentaci a podobně. Zkusím se doptat co myslel tou připraveností. Osobně jsem centrální vysavač viděl jen v televizi :-)
Vůbec nic na tom není. Potrubí, zásuvky (mohou být i ve vícerámečku třeba se zásuvkou 230V/16A), pro vacpan vývod z podlahy obvykle pod linkou a u botníku. Zásuvky propojené kabelem 2x1 spolu s agregátem, jak píše Pavel. Běžná zásuvka pro agregát. A některé i připojení na odpad pro vysávání vody.
Miroslav Minařík:
Tento systém jsem několikrát viděl v USA na hotelech, nijak jsem tomu nevěnoval pozornost. Vlastně mě jednou napadlo, že by potrubím lezla všelijaká havěť. A vlastně ještě nějaký výrobce k tomu vyráběl rámečky a klapky. ABB?
Takže to se spouští zasunutím hadice?
David Hruda:
Zásuvky vyrábí určitě v designech ABB a myslím, že i jiných. Já mám ABB Time.
Potrubí je uzavřené, z jedné strany vysavač a z druhé zásuvky s těsnými víky.
Spouští se buď zasunutím hadice (základ), nebo je na hadici ještě ovládání.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana