Co jsou to vakuové zásuvky a co elektrikář s nimi?
Jan Yossarian:
Představte si třípodlažní nájemní dům s šesti byty. Elektroinstala ce nezbytně nutná. Ovšem investor nakráčel s tím, že máme v projektu počítat s vakuovými zásuvkami. Když jsem si ověřil, zda jsou vakuové zásuvky to, co si myslím, pak se ptám ostatních, tedy těch, kteří s tím mají praxi, s čím v souvislosti s touto technologií počítají? Není to tak trochu práce jiných?
Jan Franěk:
DObrej fórek. ;)
Pokud má jít o zásuvky pro vysavač, tak s nimi elektrikář určitě nepočítá. TO je dodávka jiné technologie a jiného dodavatele. ;) :) :)
Martin Kurka:
Od některých typů vakuových zásuvek musí jít ovládací kabel spínající centrální vysavač, jakmile se zdvihne víčko zásuvky.
Patrně investor upozorňuje, že budete tahat dráty navíc. A jestli se bude elektrika na vysavač rozúčtovávat (třeba podle motohodin vysavače) tak bude zapojení kabelů částečně hvězda a částečně paralelní. Takže budete muset spolupracovat s dodavatelem vysavače a vakuových rozvodů.
Mimochodem tato technologie už je pár bodů do plusu pro systémovou instalací.
David Hruda:
Že by někdo říkal vacpanu k centrálnímu vysavači "vakuová zásuvka" jsem ještě neslyšel.
Vakuová zásuvka je typ pečícího zařízení, takový šuplík v němž se upravuje maso.
Tak jestli má investor na mysli přípravu pro připojení?
Jan Franěk:
Citace: Martin Kurka 14.08.2022, 16:07
Patrně investor upozorňuje, že budete tahat dráty navíc. A jestli se bude elektrika na vysavač rozúčtovávat (třeba podle motohodin vysavače) tak bude zapojení kabelů částečně hvězda a částečně paralelní. Takže budete muset spolupracovat s dodavatelem vysavače a vakuových rozvodů.
Pokud opravdu jde o zásuvky pro vysavač, bývají propojeny kvůli povelu pro centrální vysavač. Ale to si chystají sami chlapy spolu s potrubím. Od elektrikáře chtějí pouze zásuvku pro napájení.
Citace: David Hruda 14.08.2022, 16:15
Že by někdo říkal vacpanu k centrálnímu vysavači "vakuová zásuvka" jsem ještě neslyšel.
Vakuová zásuvka je typ pečícího zařízení, takový šuplík v němž se upravuje maso.
Tak jestli má investor na mysli přípravu pro připojení?
Také slyším poprvé.
Snad se dozvíme co tím bylo ve skutečnosti myšleno ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana