Je možné umístit žaluziové relé do hluboké instalační krabice do zdi?

<< < (4/5) > >>

Jan Franěk:
Mnoho systémů pro vaši aplikaci vhodnějších a bez nutnosti vymýšlení uloženi prvků do nestandardních míst, má v nabídce standardně DALI výstupy. Nesmyslně se upínáte k jednomu řešení, které vás neskutečně limituje. Ty systémy se také nechají snadno programovat a často nepotřebují ani cloud. Vaše volba  ;) OK

jkt:
Ale jo, dovedu si představit, že existuje lepší řešení, co mě nenapadlo. Teď už je sice pro mě pozdě, ale třeba poradíte budoucímu čtenáři -- jak byste tohle stavěl Vy?

Jan Yossarian:
Citace: jkt  29.07.2022, 21:56

Ale jo, dovedu si představit, že existuje lepší řešení, co mě nenapadlo. Teď už je sice pro mě pozdě, ale třeba poradíte budoucímu čtenáři -- jak byste tohle stavěl Vy?

Cítím tady nějaký bastl ... když uvádíte Somfy/Tahoma ...to vůbec v repertoáru seriozních dodávek neexistuje. Pokud používát renomovaného výrobce, ten akční spínací člen do KU krabice běžně vyrábí.
Toto vlákno je typickým ukazatelem hranice, za kterou u nás nejdeme. Ještě řešit taková základní věci. Pokud bastlíte, lepíte všechny ty ptákoviny z Alzy alliexpressu, tak otravujete svět a nakonec si ještě zaděláváte na pjeknej pruser.

jkt:
Citace: Jan Yossarian  29.07.2022, 22:57

Pokud bastlíte, lepíte všechny ty ptákoviny z Alzy alliexpressu, tak otravujete svět a nakonec si ještě zaděláváte na pjeknej pruser.

Výrobce osazených relé je uveden v prvním příspěvku vlákna, je z Rakouska a na Alze ani Aliexpresu ho nevedou, koupil jsme ho normálně v elektro velkoobchodě. Nepotřebuji bohužel standardní spínací relé, ale relé s DALI vstupem a žaluziovou funkcí. Všechno tohle je napsané hned v prvním příspěvku vlákna.

Výrobce dané relé dělá ve dvou mechanických provedeních, jedno je standardní na DIN lištu, druhé je určeno "do podhledu". Dovolil jsem se zeptat, jestli se poruší nějaká norma, když uložím to "podhledové" relé do extra hluboké instalační krabice, protože mi to v této konkrétní dispozici mého bytu ušetří den práce, a dozvím se tu nějaké nářky na Alzu a bastlení čínskými výrobky. Uf.

Aleš Musil:
Doporučuji českého výrobce BMR a máte to téměř bez práce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana