Pomohou satelitu při malé vzdálenosti od svodu i třeba 3m HVI?
Jan Yossarian:
Citace: Pavel Horský 20.06.2022, 08:06
Koukám, že na fotce je pak využito oplechování jako vodiče. Vzhledem k síle plechu to nebude určitě dobře.
Sehnal jsem bližší detail a máte pravdu! Tak takovou prasečinu jsem ještě neviděl! Přece není možné střešní krytinu uvažovat za nepřerušený svod do země. Nejde o nějaký omyl? Nebo je třeba jen nějaká kulisa do filmu omylem použitá na rodinném domě?
Miroslav Minařík:
Teď jsem kvůli tomu volal Honzovi, to nemůže být práce kvalifikovanéh o elektrotechnik a, či hromosvodáře. To, co vidím je svod pospojovaný na část plechové střechy. Když si v mysli modeluji případ, že jsem pod plechovou střechou s s rozdílem napětí bleskového výboje, tak si představuji kudy asi se to bude dostávat do země.
Pokud to stručně shrnu, bylo by to docela hodně jiskřiček. (dance)
Kamil Novák:
Citace: Jan Yossarian 30.06.2022, 13:31
Sehnal jsem bližší detail a máte pravdu! Tak takovou prasečinu jsem ještě neviděl! Přece není možné střešní krytinu uvažovat za nepřerušený svod do země. Nejde o nějaký omyl? Nebo je třeba jen nějaká kulisa do filmu omylem použitá na rodinném domě?
Kdybyste jen tušil na kolika střechách je to takto "řešeno"... (zle)
Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák 01.07.2022, 18:05
Kdybyste jen tušil na kolika střechách je to takto "řešeno"... (zle)
... a ještě si nikdo nestěžoval! (drinks)
Kamil Novák:
Citace: Miroslav Minařík 02.07.2022, 13:27
... a ještě si nikdo nestěžoval! (drinks)
Ale občas (po mém negativním závěru v RZ) se to někdo snažil řešit.
Jenomže když majitel plechové střechy zjistí, že právě ta plechová krytina je komplexní problém, tak se většinou spolehne na statistiku, že právě jeho objekt bude mezi těmi, které blesk netrefí.
A nebo (a to se mi nedávno taky stalo) si nechá dobrovolně a s vědomím všech souvislostí "nadělit" na objekt "aktivák" s tím, že on potřebuje jen "papír" že je chráněn a jako laik udělal pro ochranu objektu maximum. o:-)
Z pohledu toho správce budovy to i chápu. :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana