Kdo vše může posoudit zda umístění ER odpovídá PP?
Michal Hl.:
Fotku jsem sem dával pár příspěvků zpět: https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,46694.msg365468.html#msg365468
Pod budoucím místem ER začínají schody, takže ne, místo toho je tam několik vodorovných terénů v několika výškách.
S dotazem jsem jim poslal právě i tu fotomontáž plánovaného umístění a připsal, proč to nejde nad schody ani za rohem. Na to mi napsali, že umístění, jak je na fotce, je možné
Miroš Jan:
No ale ten ER je nad schodištěm. >:(
Radim Strycharski:
Citace: Miroš Jan 30.05.2022, 13:26
No ale ten ER je nad schodištěm. >:(
V připojovacích podmínkách se doslova píše toto:
Pokud není tato zásada dodržena a umístění popř. zapojení měřicích zařízení je v rozporu s ustanovením těchto technických podmínek a platných ČSN, není povinností EG.D osadit měřicí soupravu a zahájit dodávku elektřiny.
Takže EG.D připojit nemusí, ale může.
Jan Bocek:
Otázka v tomto tématu byla položená:
Kdo vše může posoudit zda umístění ER odpovídá PP?
V závěru celé "akce" OM budete žádat buď jen o zaplombování, anebo
o změnu technických podmínek. K žádosti budete muset přiložit novou
revizní zprávu. Proto se smluvně domluvte s revizním technikem, který bude revizi provádět. Případně s firmou, která vám to celé udělá na klíč.
Pokud to bude v rozporu s PP, tak vám to nepřipojí a revizní technik se obvykle dostává na černou listinu. Bývalo zvykem, že po třetím přestupku u RT již neměl šanci zasílat další revizní zprávy. Proto si to každý RT rozmyslí, aby posoudil něco co není v souladu s PP. Z titulu funkce RT jsem tyto technické záležitosti vždy osobně dojednával s technikem distributora. Nikdy jsem nedal na domluvené odchylky zákazníka. ( Já to mám domluvené....). RT to může posoudit, ale technik distributora to nafotí a jen prohlásí, že nejsou dodrženy PP a odchází.
Zákon dodržování PP je velice tvrdý a málokdy jsou povoleny výjimky.
Diskuse je to zajímavá i školení, ale na dálku vám nikdo neporadí. Zvláště, když chcete najít skulinku v PP a posoudit něco z jiného laického pohledu.
Michal Hl.:
Mám pocit, že se ta diskuse nějak postupně odchyluje. Když jsem zjišťoval, kdo vše to je schopen posoudit, tak ne proto, že abych dostal jiné stanovisko a obešel nesouhlasný názor distributora. Jen už to čekání na jejich vyjádření trvalo přes měsíc a půl a nic nenaznačovalo tomu, že by se to mělo změnit "zítra" a ne až za další měsíc(e).
Nakonec jsem se jim připomněl přes email, jestli je fakt taková fronta požadavků nebo na mě zapomněli. Dostal jsem odpověď, že zaurgují technika o vyjádření. Technik mi pak napsal email, že to konzultoval s kolegy a umístění ER, jak jsem poslal na fotce, je možné. Mám to písemně v emailu. Takže si nemyslím, že by z toho měl být nějaký problém.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana