Je povoleno napojení kabelu čerpadla umístěné v jímce?
JTcko:
Mohu kabel od čerpadla napojit přímo v odpadní jímce pomocí "volně ložené" acidurky zalité gelem?
Jedná se mi o bezpečnostní hledisko, za to může dle předpisů být? Kdyby nedejbože došlo k jejímu ponoření, nebo někdo za kabel tahal.
Situace je taková, že má dojít k výměně čerpadla a chránička vedoucí z jímky (v níž je současný kabel) je ucpaná. Tj. buďto napojím kabel od nového čerpadla na původní kabel (přímo v jímce) a nebo bude nutné vykopat chráničku.
Milan Hudec:
Napojit lze, je spousta možností, nicméně doporučím alibisticky použít oblečená/ nahá a spojku provést kousek od jimky v pudě.
Martin Kurka:
Pro účely připojení čerpadla zejména z pevného vodiče na slaněný jsou přímo určeny speciální spojky s krytím IP68. Mají silikonová těsnění a při dodržení technologie montáže jsou velmi spolehlivé.
Dělají se dva základní typy, jeden pouze kabely propojuje v kulaté "čokoládě", druhý funguje jako vodotěsná zásuvka a vidlice a umožňuje rychlé přehození dvou čerpadel mezi sebou - pokud si koupíte hned dvě shodné spojky a prohození budete dělat ve vypnutém stavu instalace k čerpadlu.
Jiří Kantner:
Mám tuhle nerozpojovací variantu a působila na mě jako dobře zpracovaná, na zkušenosti je brzo ale doufám že jí v dohledné době nebudu vykopávat ze země.
František Šohajda:
Jak píše kolega...kouse k od jímky..
Z praxe i IP68 v jímce časem plná vody!! :-\
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana