Proč se mi rozchází výpočet s měřením spotřeby při ohřevu vody?

<< < (2/4) > >>

Jan Yossarian:

Přesně tak. Lidový měřák.
Někdy jsem překvapen, co někoho napadá. Propadat všemu, co je na krabičkách napsáno a o čem píšou noviny. Lídl je obchod pro určitou sociální skupinu. Specializované obchody s měřicí technikou jsou zaměřeny na zcela jinou cenovou skupinu. Nedělat mezi těmato dvěma obchody rozdíl, je šílenství. V mnohých případech se lidé dožadují po přesnosti indikátoru aby ověřil výsledky ověřující laboratoře. Je tomu asi deset roků, co soused o ulici dále, si měřil spotřebu v bytě podobným levným přístrojem a rozdíl mezi jeho naměřenými výsledky a cejchovaným elektroměrem byl důvodem proč ho nechal u energetiky ověřit. Vše dopadlo dobře. Byl po zásluze potrestán.

Radim Strycharski:
Spíš než lidlovský měřák na mě působí nedůvěryhodně tazatel. Neví, co měří a jak veličiny nazývat. Nejdřív ho zajímá elektrická práce a náhle má z toho výkon. Jestli má k dispozici nějaký měřák spotřeby, tak spotřeba není výkon, ale práce a mělo by to být něco kolem 88 Wh.

Juraj Rojko:
Citace: Radim Strycharski  29.04.2022, 11:50

Spíš než lidlovský měřák na mě působí nedůvěryhodně tazatel. Neví, co měří a jak veličiny nazývat. Nejdřív ho zajímá elektrická práce a náhle má z toho výkon. Jestli má k dispozici nějaký měřák spotřeby, tak spotřeba není výkon, ale práce a mělo by to být něco kolem 88 Wh.

Ale no tak. Autor nejen že ví co měří a jak veličiny nazývat a jaký mají vztah, ale i ví, jak měřením neelektrických veličin ověřit štítkové údaje konvice. Spíše mě překvapuje, že vy nevíte, že tyto měřáky měří i jiné veličiny, než spotřebu. V kontextu mnoha jiných otázek je tato světlou výjimkou a autor by si zasloužil uznání a ne napadání.

Radim Strycharski:
Citace: Juraj Rojko  29.04.2022, 14:05

Ale no tak. 

Uznávám, že vy jste se dotazem nenechal zmást a já ano. Tazatel se ptá na spotřebu a přitom ve skutečnosti ověřuje výkon. Ten spočítal dobře. Ten měřák pak samozřejmě naměří (spočítá) blbě obojí.

Zdenek Skotnica:
Aspoň má jistou že vadný je měřák, ale hodinky má v pořádku :D . Asi tak, neznám v okolí nikoho (ani elektrikáře) který ví že 1J = 1Ws.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana