Proč nelze vést neizolovaný svod hromosvodu vnitřkem objektu?

<< < (7/7)

Pavel Horský:
Vítku, ty se zbytečně křečovitě upínáš na normativní doporučení a tím zřejmě již nejsi schopný situaci vyhodnotit dle svého rozumu, který třeba mě v tomto případě řekne "Horáci, nelíbí se ti to, omluv se a běž o dům dál" . Nebo je někde napsáno, že musím provádět revizi každému, kdo si řekne?
Docela by mě zajímala ta anlíza rizika na domku, na kterém budou FVE panely, uvnitř spousta lidí, pod prodlouženou střechou domku drahé auto...

No, jak říkám, zákazníkovi bych jednoduše řekl, ať se nezlobí a šel bych pryč.

Peter Lovacký:
Tzv. "bleskoprúd" vnútri objektu nemusí automaticky znamenať, že ide o zvod vonkajšej ochrany.... zjednodušene napísané,.
Chcelo by to podrobnejší rozbor riadenia rizík..

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  03.05.2022, 07:24

Vítku, ty se zbytečně křečovitě upínáš na normativní doporučení a tím zřejmě již nejsi schopný situaci vyhodnotit dle svého rozumu, který třeba mě v tomto případě řekne "Horáci, nelíbí se ti to, omluv se a běž o dům dál" . Nebo je někde napsáno, že musím provádět revizi každému, kdo si řekne?
Docela by mě zajímala ta anlíza rizika na domku, na kterém budou FVE panely, uvnitř spousta lidí, pod prodlouženou střechou domku drahé auto...

No, jak říkám, zákazníkovi bych jednoduše řekl, ať se nezlobí a šel bych pryč.

Další věc je ona 50 na MET, když už, tak přímo na zemnič.
Evidentně normy na fve nejdou kolečkem připomínkování odborníků na hromosvody.
Normalizace začíná být volaaká divná.
Na jedné straně počítáme furt dostatečnou vzdálenost dle jednoho souboru, a pak nám soubor jiný naznačí, že to vlastně není třeba (zle)

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  03.05.2022, 09:40

Další věc je ona 50 na MET, když už, tak přímo na zemnič.
Evidentně normy na fve nejdou kolečkem připomínkování odborníků na hromosvody.
Normalizace začíná být volaaká divná.
Na jedné straně počítáme furt dostatečnou vzdálenost dle jednoho souboru, a pak nám soubor jiný naznačí, že to vlastně není třeba (zle)

Jj Milane, naprostý souhlas.
Taky se mi to už nějak nezdá.
Vzájemná propojenost příbuzných oborů jako by se od sebe stále více vzdalovala a již začínám pochybovat i o některých samotných odbornících, kteří se do normalizace začínají hrabat a snaží se svými neumětelskými mozky do ní za každou cenu přispět.
Myslím, že někdy nadělají víc škody než užitku a vše jen na úkor jejich osobní důležitosti.
Je to smutné.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana