Jaký maximální průřez vodiče lze napojit v krabici KPR 68?

<< < (2/3) > >>

Pavel Horský:
Citace: Miroš Jan  29.03.2022, 08:33

Pavle toto má odskoušené. Je to správná volba. :)

Napsáním slova "má" vyjadřuješ, že to má Milan odzkoušené a možnou vzniklou chybou nepřipsáním "m" jako "mám" pak znamená, že můj návrh máš odzkoušený ty.

Tak jak je to?

Jiří Kantner:
Ne že by se do té KPR 68 ta 3x6mm2 a 3x2,5 nevešly i s bokosvorkama ale přijde mi to v dnešní době  nedůstojné. Montér by vás neměl asi rád.
Když už krabice na přechod tak třeba tahle: https://www.kovopolotovary.cz/locinox-pb-1-s-hlinikova-krabice-s-din-listou-ip66-96-x-155-x-86-mm-stribrna-d13642.htm
dovniř  WAGO 2210-1204 a zásuvku ABB Garant.
Budoucnost patří aluminiu!
Ale nevím nic o tom, kam se to bude montovat, takže berte tuhle informaci s rezervou.

Václav Třetí:
Bokosvorky jsou krásné retro, na nové rozvody bych je nepoužíval. Já osobně je používám hlavně na nějaká krátkodobá provizorní a zkušební zapojení. Zapojovat v KU 68 a podobných vodič Cu 6mm2 pomocí boko bude nepříjemná práce a výsledek nejistý - dnešní elektrikáři s nimi neumí pracovat.

Ještě se zeptám, přístav pro elektrolodě bude u nás na sladké vodě nebo někde u moře. Hliník není vhodný  k moři. Stejně tak je třeba dávat pozor na nerez, ke slané vodě patří jedině A4.

Miroš Jan:
Pavle oprava.
Platí že to mám odskoušené. :)

Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí  29.03.2022, 12:48

Bokosvorky jsou krásné retro, na nové rozvody bych je nepoužíval. Já osobně je používám hlavně na nějaká krátkodobá provizorní a zkušební zapojení. Zapojovat v KU 68 a podobných vodič Cu 6mm2 pomocí boko bude nepříjemná práce a výsledek nejistý - dnešní elektrikáři s nimi neumí pracovat.

Ještě se zeptám, přístav pro elektrolodě bude u nás na sladké vodě nebo někde u moře. Hliník není vhodný  k moři. Stejně tak je třeba dávat pozor na nerez, ke slané vodě patří jedině A4.

Bude to sladkovodní rozvod :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana