Jaký maximální průřez vodiče lze napojit v krabici KPR 68?
Milan Hudec:
Situace:
Svazek 18 kabelů 3x6 (10)mm bude uložen v zemi, každý kabel má napájet jeden ks.zásuvky 16A.
Průřez vedení 6, možná 10 odpovìdá seskupení a velké délce s ohledem na úbytky atd......, a má svůj kombík 16C/003.
Kde byste doporučili provést přechod na "dvaapůlku"?
Nabízí se krabice pod zásuvkou, nebo nějaké spojky v zemi, délka vedení mezi spojkou a zásuvkou by pak kolísala kolem 5-12m.
Součástí zapojení bude místní zem (možná i síť TT, ale na tom nyní nesejde), tato může být opět napojena vodičem do krabice nebo do případné spojky.
Jedná se mě o vaše montážní zkušenosti, aby se zapojovatel díla z toho neosypal :)
Václav Třetí:
To mi připomíná elektrifikaci autokempu. Možná se mýlím, můžete prozradit účel takových, zřejmě velmi dlouhých, rozvodů?
Použití krabic o průměru 68mm je reálné do průřezu 4mm2
Milan Hudec:
Citace: Václav Třetí 29.03.2022, 06:52
To mi připomíná elektrifikaci autokempu. Možná se mýlím, můžete prozradit účel takových, zřejmě velmi dlouhých, rozvodů?
Použití krabic o průměru 68mm je reálné do průřezu 4mm2
Jste blízko, jedná se o elektrolodě.
Pavel Horský:
18ks kabelů bych položil vedle sebe a nechumlal je do svazku. Prostě bude širší výkop a to se přece vyplatí.
A pokud je to možné, použil bych např. tyto krabice, kde nebude problém s přechodem. Myslím, že je v krabici dost místa i kdyby se měla jedna zásubka zrušit jejím zaslepením.
https://www.elektropen.cz/FAM3064?gclid=CjwKCAjwuYWSBhByEiwAKd_n_uRWsF4LqpZeq84wHVwWkkcYcXv7Ae3X6L28pOrtHamltY9HSFYVBhoC_WIQAvD_BwE
Miroš Jan:
Pavle toto má odskoušené. Je to správná volba. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana