Jaký maximální průřez vodiče lze napojit v krabici KPR 68?
Jiří_Hrubý:
Už jsem je jednou zmiňoval v jiné souvislosti. Scame Omnia.
Vyzkoušené v mycím boxu na traktory.
Netuším, jaké jsou požadavky na design a cenu.
Podle požadavku na krabici, nějak usuzuji, že budou ve zdi.
K tomu je v příslušenství na montáž pod omítku hluboká krabice, kde není problém tu desítku napojit a zredukovat celkem elegantně.
Jaroslav Hasala:
Podobnou situaci jsem řešil tak, že jsem použil nějakou nástěnnou krabici v krytí IP65, v krabici byly na kousku lišty řadové svorky, ve víku této krabice byly vestavné zásuvky 230V IP44 (modré).
Vypadalo to celkem dobře.
Milan Hudec:
Kolegové d ěkuji za vaše cenné rady.
Nicméně situace se má tak, že ve zdivu budou KPR68 se zásuvkou Garant a nepřipadá v úvahu nic jiného mimo uložení čehokoli do země.
Zde bych se optal na názor zdejších revizáků, bude proti něčemu pospojování všech okruhů v jedné zemní krabici, která bude zalita gelem, nebo byste trvali na 18 krabičkách zvlášť?
Přiznám se, že u mne je to 50/50, řešení si dovedu obhájit stejně dobře jako napadnout :)
Miroš Jan:
Milane, za mne, není problém. ;)
Rozvodak:
Citace: Milan Hudec 31.03.2022, 13:54
Zde bych se optal na názor zdejších revizáků, bude proti něčemu pospojování všech okruhů v jedné zemní krabici, která bude zalita gelem, nebo byste trvali na 18 krabičkách zvlášť?
Přiznám se, že u mne je to 50/50, řešení si dovedu obhájit stejně dobře jako napadnout :)
Napojení všech okruhů v jedné krabici v zemi mi nepřijde jako dobrý nápad. Případná závada na spojí (kterémkoliv z 18ti kabelů) znamená přerušení dodávky pro všechny okruhy.
Dnes existují i spojovače 1,5-6 mm2, nic tedy nebrání řádnému naspojkování smršťovačkou s lepidlem.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana