Jak správně umístit bytový rozvaděč?

<< < (2/6) > >>

Milan Karvánek:
TO: XRM > se mi zase nelíbí, že se ani nepředstavíš a nepoužíváš diakritiku.

Kdo nakupuje služby u melouchářů, může se dočkat problémů, je to jako nákup levného zboží na tržišti.
Elektrikář, který pracuje dle projektu a svojí práci nechá zkontrolovat revizním technikem, určitě nemůže předat nebezpečnou instalaci. Nikdo ho nemusí vyhazovat a může požadovat oprávněnou odměnu.  :)
Každý se můžeme svobodně rozhodnout jakou cestu si vybereme.

Mirek Kuneš:
Víte, ono to s tím domácím kutilstvím není tak jednoduché. Není kutil jako kutil. Máte lidi, který se do všeho vrtaj a tím ohrožujou životy svoje i ostatních. Ale také jsou ještě mezi námi lidé, kterým práce dělá radost. Než něco začnou dělat, tak si zjistí, jak se to dělá správně. Práci pak udělají mnohem kvalitněji i bezpečněji, než nějaký profík, kterého rutina přiměla věci flákat.

Proto si myslím, že ta negativní reakce na nevinný dotaz pana Supuny není na místě. Měl nejprve hledat, než se zeptal, ale to je problém snad všech odborných diskusních fór.

Omlouvám se za tento příspěvek mimo téma, předpokládám, že na téma kutilství se tu již také diskutovalo.

Jiří Bartoš:
Ve svém oboru jsem se opakovaně setkal s tím, že lidi, kteří na to měli všechny předpoklady (vysokoškolské vzdělání v oboru atd. atd.),  udělali takový blbosti, že žasnu, jak je to vůbec mohlo napadnout. Takže nikdy neříkám nikdy.

Georgis Fasulis:
To Kuneš: Jistě můžete mít  pravdu, ale taky nemusíte. Toto dilema "radit či neradit" tady řešíme už dlouho a asi se stejným výsledkem jako Shakespeare ve svém Králi Learovi.  :)

V našich diskusích jsme se dohodli:

Radit laikům v případě, že je předpoklad, že se jedná o maličkost, drobnost či něco podobného, kde při dodržení odborné rady je předpoklad, že dotyčný neudělá fatální chybu vůči bezpečnosti.

Neradit laikům, když jde o dotaz naprostého laika, jenž se ale chystá udělat si svépomocí a pomocí internetu kompletní elektroinstala ci! A tohle je přesně ten případ. Nejde o to, kde si tazatel vyseká prostor pro rozvaděč, jde o to, že nezůstane u díry u rozvaděče, ale je předpoklad, že zbytek už si natahá a zapojí sám, ačkoliv jde o laika. Neporadit mu je v jeho zájmu, ne v našem.

Byl tu případ, kdy se tady jeden pouštěl do kompletního návrhu osvětlení výrobní haly a ptal se tu na takové věci jako je jak rozdělit světelné obvody, jak je jistit, jak a jestli vůbec.
Nezlobte se, takovým já neradím, takové raději odradím.

XRM:
TO: Milan Karvanek
To se vam libit sice nemusi, ale to je internet. Vsude na netu vystupuju jako XRM a je to jako me druhe jmeno. Diakritika je sice fajn, ale ke kompum se moc nehodi..:=)) Snad jen pro forum piseme spravne cesky. Nebudte mamut, uz je po nich. ;D
Toho koho jsem si pozval nebyl zadnej kutil Tim ale OSVC, mimochodem jak koukam, jako vy. Treba jste zrovna takovej ignorant jako ten muj elektrikar, treba jste profik. Verte mi, ze zlatejch stranek se to nepozna. Skoda ze nemate cech, kam bych ho napraskal.
A jak pisou dalsi kolegove, neni kutil jako kutil.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana