Jak správně umístit bytový rozvaděč?
Supuna:
Budu instalovat podružný rozvaděč domovní, plastový, pro 18 modulů, průhledné plastové víko na povrch, do haly v bytě, rozvaděč nelze zapustit do stěny. Jaké jsou minimální vzdálenosti odstupu tělesa rozvaděče například ode dveří? Jaká je minimální a maximální poloha rozvaděče od stropu, nebo podlahy?
Hynek Bureš:
Opakovaný dotaz!! Všechno se už řešilo, naposledy v http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,4323.0.html
Před zadáním dotazu si laskavě přečtěte pravidla.
Georgis Fasulis:
To Supuna: V prvé řadě se slušný člověk představí, když někam vejde. V druhé řadě vy nemáte sám cokoliv elektrického instalovat, snad s výjimkou stolní lampičky. V třetí řadě instalování rozvaděčů patří mezi vyhrazené činnosti a nemůže je provádět každý a to ani sám sobě sám. A v poslední řadě, pokud bude váš rozvaděč instalovat osoba, která je k této činnosti oprávněná, tak tyto věci zná a protože vy se na to ptáte, vyplývá mi z toho, že tou osobou nejste. Nechte pro Boha tyto věci na odborníkovi, nebo vás omrzel život či zdraví?
Pavel Horský:
Tak, tak! Kolega Fasulis má naprostou pravdu. Připadá mi to tak, že až jednou zpoplatní veškeré lékařské zákroky, tak si lidi budou doma sami vyndavat slepé střevo. HROZNÉ!!! >:D
XRM:
Se mi libi, jak sou tady straslivy odbornici, kteri z prumerneho cloveka delaj debila. Ono se totiz povede, ze ta Vase osoba znala vyhlasky, pripoji fazi na kolik a pak se jeste divi, ze ho poslu do ..... kdyz chce zaplatit. Panove, elektrikar s firmou, kterej mi udelal tohle, letel z bytu jak draha a radeji sem si ty zasuvky a vypinace zapojil i se svym chemickym vzdelanim. Aspon mam jistotu ze se zabiju sam a ne s pomoci odbornika.
A co se podivat na dotaz takhle....pan doma seka drazky pro elektrikare a zapomnel se zeptat jak vysoko ma zasekat ten rozvadec, aby to bylo spravne a aby ten odbornik az prijde ho nepeskoval. ;D
P.S. ..V posledni dobe si nejsem jistej ani diagnozama doktoru...nekd y je opravdu lepsi se lecit sam.... ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana