Může být ekvipotenciální svorkovnice umístěna v rozvaděči?

<< < (6/9) > >>

Jan Novákkkk:
Citace: Libor Skýba  15.02.2022, 15:00

Takže takhle nějak by mohlo vypadat to zapojení SDP + MET (pod rozvaděčem u vstupu do budovy) ?

A co už tam teda rovnou udělat i rozdělení TNC->TNS? A do domovního rozvaděče pokračovat už rovnou třeba CYKY5x6 včetně N? Bod rozdělení má být co nejkratší cestou přizemněn, nebylo by to tedy ideální? Blíže už to nejde  :) Nebo je to v rozporu s něčím jiným? Tak či tak zde přes svorkovnici MET poteče proud, což mi nepřijde úplně správně. Navíc PEN je 2x napojován, než se dostane do domovního rozvaděče = vyšší šance udělat nebezpečnou chybu (případně uvolněný PEN).

Milan Hudec:
Za sebe:
PEN z EM 10mm proženu v rozvaděči se svodiči přes Hlak bez přerušení, a dále pokračuji trubkou k rozvaděči, ale již coby N (vyměním bužírku za modrou.

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  16.02.2022, 09:00

a dále pokračuji trubkou k rozvaděči, ale již coby N (vyměním bužírku za modrou.

:o Preznačiť zž vodič určený v TN pre ochranné funkcie na pracovný vodič ? ?
Toto norma dakde povoľuje ? ?...jediné čo viem je, že modrý koniec na zž vodiči znamená funkciu PEN....

Milan Hudec:
Citace: Peter Lovacký  16.02.2022, 09:36

:o Preznačiť zž vodič určený v TN pre ochranné funkcie na pracovný vodič ? ?
Toto norma dakde povoľuje ? ?...jediné čo viem je, že modrý koniec na zž vodiči znamená funkciu PEN....

Lépe jsem to nevymyslel.
Základem je zbavit se v systému pospojení jakýchkoli nadbytečných spojů, to co je z našeho pohledu kvalitní spoj, je pro blesk "studeňák" který musí prorazit.
P.Horskému jsem poslal schema jak to zapojuji, mě to sem uložit nejde.

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  16.02.2022, 09:44

Lépe jsem to nevymyslel.
P.Horskému jsem poslal schema jak to zapojuji, mě to sem uložit nejde.

Ide o farbu vodiča...
Neviem o tom, že by v TN...mohol mať aj inú, jak ochrannú funkciu,...
Max. tak kombinovanú (PEN, PEL, PEM), .. no nie samostatne pracovnú jak N..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana